Evenimentul Zilei > Justitie > Nicuşor Constantinescu aşteaptă verdictul în al treilea dosar penal
Nicuşor Constantinescu aşteaptă verdictul în al treilea dosar penal

Nicuşor Constantinescu aşteaptă verdictul în al treilea dosar penal

Procurorul de şedinţă al DNA a cerut, ieri, o condamnare „la pedeapsa maximă” pentru Nicuşor Constantinescu, la ultimul termen de judecată, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu (6 acte materiale) legat de plăţi ilegale din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

 

Procurorul a avut în vedere şi comportamentul fostului şef al CJ Constanţa, care a fost amendat de patru ori consecutiv de judecătoarea Anamaria Trancă, la termenul din data de 2 iunie, pentru că a făcut scandal în sala de judecată. În esenţă, la data respectivă, Nicuşor Constantinescu trebuia să fie audiat, însă acesta a refuzat pe motiv că se simte rău, spunând că are nevoie de patru ore pentru a da o declaraţie. În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ Constanţa pentru plantarea de perdele forestiere şi alte proiecte, lucrări care au avut loc „pe hârtie”.

Joi, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat definitiv pe Nicuşor Constantinescu la 5 ani de închisoare cu executare pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. „Eu şi cu Vlad Filat”, a comentat fostul şef al CJ decizia de condamnare.

Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare pentru că a împiedicat o serie de controale ale Curţii de Conturi şi s-a opus ilegal prelungirii unor certificate de urbanism şi emiterii unor autorizaţii pentru construirea unor centrale eoliene.