Nick Vujicic le-a stors lacrimi corporatiştilor

Nick Vujicic le-a stors lacrimi corporatiştilor

Oratorul fără mâini şi fără picioare le-a vorbit oamenilor de afaceri, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi despre ceea ce contează cu adevărat în viaţă.

În aula Universităţii Româno- Americane izbucnesc ropote de aplauze când Brian, un tip bine făcut, blond cu ochi albaştri, aşază pe masă o jumătate de om ce poartă o cămaşă bleu fără mâneci şi pantaloni negri care se termină acolo unde ar fi trebuit să înceapă picioarele.

Brian se retrage, urmând să revină lângă Nick de câte ori acesta îl cheamă cu privirea pentru a-i da o gură de apă.

"Acum două săptămâni, mi-am pus sacoul şi chipiul unui prieten pilot şi am întâmpinat pasagerii spunându-le că eu sunt pilotul şi că vom testa împreună o tehnologie modernă de zbor. Vă daţi seama ce reacţii au avut". Cu astfel de poveşti a încălzit Nick audienţa de la Universitatea Româno-Americană, formată din copii, studenţi, persoane cu dizabilităţi, corporatişti, specialişti în coaching şi training.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu ştii ce poţi obţine până nu încerci să obţii!"

A vorbit despre momentele dramatice din viaţa lui, despre zilele în care mama refuza să-l privească şi să-l ţină în braţe, despre tentativa de sinucidere din copilărie, despre depresii şi, mai ales, despre drumul pe care l-a parcurs până să ajungă unul dintre cei mai cunoscuţi oratori motivaţionali. Lumea a râs, a plâns şi, mai ales, şi-a pus întrebări.

"Nu ştii ce poţi obţine până nu încerci să obţii! Când eşuezi, încearcă din nou! Schimbă obstacolele în posibilităţi!", sunt câteva din îndemnurile lui Nick, bazate pe experienţa personală.

Născut cu o boală genetică ce condamnă la izolare, ruşine, frustrare, durere şi neputinţă, Nick a învăţat să se automotiveze, să caute motive de fericire şi să depăşească limitele handicapului fizic.

Nevoia l-a învăţat să se bucure de ceea ce are în loc să plângă după ce-i lipseşte: să nu sufere că-i lipsesc picioarele, ci să se bucure de cele două degete ce ies dintr-un ciot, şi cu care poate face semnul păcii.

La finalul conferinţei, în holul universităţii lumea s-a aşezat la coadă pentru a-l îmbrăţişa pe Nick, moment nelipsit la conferinţele lui.

"Bărbaţii nu se îngrijorează când mă îmbrăţişează soţiile lor. Ce le-aş putea face?" A zâmbit fiecăruia în parte sub bliţurile aparatelor foto, le-a ascultat păsurile şi, după ce toţi au plecat mulţumiţi, l-a căutat din nou cu privirea pe Brian.

Nick Vujicic a fost adus la Bucureşti de compania "Top Speakers Agency", agentul lui pentru România.

GENEROZITATE

Vlăduţ l-a invitat pe Nick la o porţie de mici

La conferinţa lui Nick Vujicic au participat cinci dintre eroii campaniei "Viaţa merită trăită" desfăşurată de "Evenimentul zilei" pentru promovarea persoanelor cu dizabilităţi.

Iulian Crăciun, manager IT în scaun cu rotile, spune că întâlnirea cu Nick i-a confirmat faptul că succesul fiecăruia depinde de efortul personal. "Nu poţi să mergi înainte tot aşteptând să-ţi dea ceva statul sau altcineva. Dacă nu-ţi dai singur, nu ajungi nicăieri".

La finalul conferinţei, Nick a stat de vorbă cu Vlăduţ Stamate, un puşti de 13 ani cu tetrapareză şi IQ de copil supradotat. Nick şi-a amintit că l-a cunoscut pe Vlad în urmă cu trei ani când a mai fost în România şi, la invitaţia băiatului, a promis că la următoarea vizită vor mânca împreună o porţie de mici.

AUTOGRAF. Vlad, fascinat că Nick scrie cu gura FOTO: VLAD STĂNESCU