Evenimentul Zilei > Social > News Alert în Sănătate! Agenţia Naţională a Medicamentului are șef nou
News Alert în Sănătate! Agenţia Naţională a Medicamentului are șef nou

News Alert în Sănătate! Agenţia Naţională a Medicamentului are șef nou

Roxana Stroe este noul preşedinte interimar al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Decizia a fost luată marți de ministrul Victor Costache, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii. Roxana Stroe va ocupa această poziţie până la organizarea concursului sau la revocare, conform legislaţiei în vigoare.

„Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuţii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar şi organizarea strategiei pentru desfăşurarea în mod transparent şi corect a concursurilor de preşedinte şi vicepreşedinte pentru această instituţie. Ministrul Sănătăţii i-a solicitat noului preşedinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale acestei instituţii să fie validată cu reputaţi specialişti din domeniu”, se arată în comunicatul MS.

Cine este Roxana Stroe

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârşitul anului 2010. Ea a mai ocupat funcţia de coordonator al Direcţiei Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului.

Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 – membru altern al EMA Management Board.

Pe 9 ianuarie a încetat detaşarea lui Marius Daniel Şişu în funcţia de preşedinte interimar al Agenţiei, pe care o preluase la începutul anului trecut.