Nervii artificiali, o soluţie pentru paralizie

Nervii artificiali, o soluţie pentru paralizie

O echipă de chimişti de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite a creat componente electronice pe bază de carbon care se pot dizolva în apă şi care se autoasamblează în nano-fire, anunţă ŞtiinţaAzi.

Descoperirea a fost publicată în ultimul număr al Journal of the American Chemical Society şi reprezintă un prim pas spre construirea de nano-fire conducătoare de electricitate, adică nervi artificiali, care ar putea vindeca paraliziile.

Mai subţiri decât un fir de păr, componentele electronice sunt formate pe bază de carbon, sunt foarte uşoare şi totodată solubile în apă. Astfel, aceste materiale electronice "organice" pot fi tolerate foarte bine de organisme.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că descoperirea va ajuta la realizarea multor aplicaţii biomedicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, s-ar putea crea nervi artificiali care să ofere o şansă persoanelor paralizate. Impulsul nervos ar trece prin aceste materiale lungi şi subţiri tot aşa cum ar fi trecut printr-un nerv.

Studiile vor fi continuate până când se va clarifica potenţialul real ca aceste nano-fire pe bază de carbon să transmită curentul electric la scara celulelor.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi ştiinţaazi.ro.