Evenimentul Zilei > EVZ Play > CM 2010: Nemţii şi arbitrii au ciuruit Anglia
CM 2010: Nemţii şi arbitrii au ciuruit Anglia

CM 2010: Nemţii şi arbitrii au ciuruit Anglia

Germania a făcut spectacol împotriva eternilor rivali din Albion şi a ajuns din nou în primele opt echipe ale lumii. Englezilor le-a fost anulat un gol valabil, înscris de Lampard.

Germania a nimicit, ieri după-amiază, marea rivală Anglia cu un scor incredibil, 4-1! Nemţii s-au calificat în sferturile de finală, iar "leii" englezi au plecat din nou repede acasă, cu coada între picioare, deşi au venit în Africa de Sud cu gândul de a pune mâna pe titlul mondial.

Filmul "execuţiei" britanicilor a fost un veritabil "Blietz- Krieg". Nu trecuseră decât 20 de minute şi Miroslav Klose i-a luat faţa lui Upson ca în curtea şcolii şi a marcat lejer. Englezii nu s-au trezit bine din şoc şi au mai fost "electrocutaţi" încă o dată, de Lukas Podolski. În minutul 32, nemţii aveau deja un avantaj considerabil, 2-0!

Echipa lui Capello a avut o revenire senzaţională. Matthew Upson, fundaşul care avea pe conştiinţă ambele reuşite ale adversarilor, s-a trezit nemarcat în careu şi l-a învins pe Neuer din apropiere, în minutul 37.

Plata pentru golul din ’66

Cea mai încinsă fază a partidei şi, probabil, a întregului turneu final s-a petrecut peste un minut, tot la poarta nemţilor. Franck Lampard a şutat splendid de la distanţă, mingea a "muşcat" din transversală şi a căzut cu aproape jumătate de metru dincolo de linia porţii. Toată lumea a văzut gol, mai puţin arbitrul Larrionda.

Această nedreptate a semănat cumva cu o plată peste timp pentru cel mai controversat moment din istoria turneelor finale ale Cupei Mondiale. Se ştie că Anglia a triumfat în 1966, la ediţia desfăşurată chiar în Albion, în faţa Germaniei cu un gol care este contestat şi după 44 de ani. Englezii au turbat, au protestat, dar n-au mai avut ce face.

La pauză, în timp ce echipele se îndreptau spre vestiare, David Beckham s-a dus glonţ spre "fluieraş", căruia i-a reproşat pe un ton răstit: "A fost gol. Mingea a intrat în poartă!".

Capello: "Dacă egalam, am fi jucat altfel"

Rămaşi cu buza umflată, englezii n-au mai avut puterea să revină în joc. Mai mult, nemţii au mai lovit de două ori în trei minute, prin Thomas Müller. Acesta a finalizat două contraatacuri de manual şi a adăugat senzaţiei de frustrare a englezilor şi o doză substanţială de umilinţă.

Joachim Löw, selecţionerul Germaniei, a recunoscut cu fairplay că golul lui Lampard a fost perfect valabil. "Din ceea ce am văzut la televizor, mingea a trecut linia porţii. Golul trebuia acordat", a spus neamţul.

Fabio Capello, antrenorul plătit de englezi cu aproape nouă milioane de euro anual pentru a le îndeplini visul de a pune din nou mâna pe Cupa Mondială, după 44 de ani, a turbat de furie. "Golul lui Lampard a fost unul dintre cele mai importante momente ale jocului. Dacă egalam, am fi jucat altfel. La 2-1 am fost mai buni. Germania are o echipă mare şi a făcut un meci mare. Noi am plătit pentru greşelile pe care le-am făcut", s-a văitat Fabio Capello.

9 goluri
a marcat Germania la turneul final, fiind cea mai ofensivă echipă

GERMANIA – ANGLIA 4 – 1
Marcator
i: Klose (20), Podolski (32), T. Müller (67 şi 70) / Upson (37)

GERMANIA: Neuer 6, Lahm 6, Friedrich 5, Mertesacker 6, J. Boateng 6, Khedira 6, Schweinsteiger 6, T. Müller 8 (72, Trochowski 6), Ozil 7 (83, Kiessling), Podolski 8, Klose 8 (72, M. Gomez 6).
Antrenor
: Joachim Löw

ANGLIA: D. James 4, G. Johnson 4 (87, S. Wright Phillips), Upson 4, Terry 4, A. Cole 4, Milner 4 (64, J. Cole 4), Lampard 7, Gerrard 5, Barry 4, Defoe 5 (72, Heskey 4), Rooney 4.
Antrenor: Fabio Capello

Arbitri: J. Larrionda 4 – P. Fandino 5, M. Espinoza 4

Stadion: "Free State" – Bloemfontein; Spectatori: 40.911