Asa cum era de asteptat, echipa nationala masculina de handbal a Romaniei a ratat califi-carea la Campionatul European din 2008. Desi tricolorii au castigat ieri cu 34-33 (18-16) meciul cu Suedia, din mansa-retur a barajului, nordicii vor merge la turneul final, gratie succesului zdrobitor din tur, 36-25.

Partida disputata ieri la Constanta, cu Suedia, a fost ultima pe banca tehnica pentru selectionerul Lucian Rasnita, care si-a prezentat demisia. Candva cea mai buna echipa din lume, reprezentativa masculina a Romaniei n-a mai fost prezenta la intrecerea continentala din 1996, iar la un Campionat Mondial – din 1995.

„Sunt mai buni decat noi”

Tricolorii au inceput meciul in forta, dornici sa spele rusinea suferita in mansa-tur, la Karlskrona. Incepand cu jumatatea pri-mei reprize, romanii au avut o perioada prolifica, reusind sa se desprinda la 9 goluri, scor 18-9. Toma si Jurca au fost eliminati cate 2 minute, iar elevii lui Rasnita au pierdut ritmul, astfel ca expe-rimentatii suedezi s-au apropiat rapid.

„In prima parte am riscat foarte mult. A fost un moment favorabil, cand aveam 9 goluri, dar greseli nepermise au facut sa primim patru-cinci goluri. Apoi n-am reusit sa mai spargem aisbergul suedez. Cred ca echipa Romaniei este pe un drum bun. Poate eu sunt depasit, fiindca n-am reusit sa fac o formatie de top”, a declarat resemnat Rasnita.

Victoria de ieri a demonstrat ca Suedia nu era o echipa imposibil de invins, mai ales ca nordicii nu se mai calificasera la un turneu final de trei ani. „Ne-am dorit mult victoria si chiar am sperat la calificare. Din pacate, chiar daca este greu, trebuie sa recunoastem ca suedezii sunt mai buni decat noi. Am avut 9 goluri avans, am fost aproape, dar n-am mai rezistat fizic. Am demonstrat macar ca avem si noi valoare”, a spus stelistul Alin Sania.

DORINTA

Stanga: „Vreau sa fiu selectioner”

Conducerea Federatiei Romane de Handbal va stabili in aceasta saptamana numele viitorului selectioner, mare favorit fiind Vasile Stanga (fostul antrenor al echipei Steaua), care ar urma sa fie ajutat de Cornel Otelea, din postura de director tehnic. „Rasnita a riscat mult jucand cu o aparare foarte avansata. Asta a functionat in prima repriza, dar apoi am cazut fizic. N-am fost contactat inca de federatie, dar, ca orice antrenor, vreau sa fiu selectionerul Romaniei”, a marturisit Stanga.