Evenimentul Zilei > Actualitate > Nascut in Romania, milionar din internet in Franta
Nascut in Romania, milionar din internet in Franta

Nascut in Romania, milionar din internet in Franta

Un roman de 36 de ani a reusit sa dezvolte, impreuna cu doi prieteni, cel mai bun site din domeniul turismului din Franta.

Luna trecuta, afacerea sa a fost vanduta pentru aproximativ 25 de milioane de euro.

Pentru Alexandre Almajeanu nu a existat niciodata optiunea de a lucra pentru altii, chiar daca s-a mutat cu familia inca din clasa a IV-a in Franta.

"Nu am fost niciodata angajatul unei societati. Libertatea vietii de antreprenor m-a atras dintotdeauna, chiar daca la inceput nu mi-a fost usor. Satisfactia transformarii unei idei in realitate si de a-si vedea pe altii aderand la proiectul sau este, in opinia mea, mult mai mare decat aceea de a fi salariat", povesteste Alexandre Almajeanu.

Iar aceasta pasiune pentru antreprenoriat a dat rezultatea bune in cazul sau. La sfarsitul anului trecut, firma pe care a fondat-o, VoyagerMoinsCher.com, a fost achizitionata de Primceminister.com, cel de-al treilea site din Franta in functie de trafic si principalul concurent al lui eBay.

Alexandre Almajeanu a plecat in Franta in 1982, impreuna cu familia. In 1990, a terminat liceul, iar in 1995 a absolvit L'Institut Superieur du Commerce din Paris.

In 2000, porneste impreuna cu doi prieteni afacerea VoyagerMoinsCher.com, un motor de cautare si de comparare a ofertelor turistice pe internet.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News