Kepler-22b, aşa cum a fost botezat corpul ceresc, se află la 600 de ani lumină de Terra şi gravitează în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele nostru.

Deşi distanţa dintre cele două este cu aproximativ 15% mai mică decât cea dintre Pământ şi Soare, planeta este mai puţin luminată.

Planeta este de două ori mai mare decât Pământul, iar un an pe Kepler-22b ar avea 290 de zile.

Cu o temperatură medie de 22 de grade Celsius, noua planetă ar putea fi un candidat serios pentru un "laborator" uman, în care să se dezvolte viaţa.
"Descoperirea lui Kepler22-b este un reper major pe drumul spre găsirea unei planete gemene Terrei", a declarat Douglas Hudgins, un cercetător în programul Kepler.

Observatorul NASA Kepler, în valoare de 600 de milioane de dolari, a fost lansat în martie 2009 pentru a descoperi planete unde apa lichidă şi chiar viaţa ar putea exista.
CELE MAI CIUDATE PLANETE DESCOPERITE:
Cea mai mică. Kepler-10b,  descoperită în ianuarie 2011

Cea mai mare. Dubbed TrES-4 este de 1,7 ori mai mare decât Jupiter. Planeta gigant este una dintre cele mai ciudate descoperite şi, teoretic, nici n-ar fi trebuit să existe, spun oamenii de ştiinţă. Se află la 1.400 de ani lumină de Pământ, fiind o planetă cu o densitate extrem de mică.

Cea mai apropiată. Epsilon Eridani b este situată la 10,5 ani lumină de Pământ.

CoRoT-7b este un adevărat coşmar vulcanic, cu temperaturi de până la 2.200 de grade Celsius.

Planeta cu trei sori

Cea mai rece şi cea mai îndepărtată. Temperaturile la suprafaţă sunt de -220 de grade Celsius. Planeta este de cinci ori şi jumătate mai mare decât Pământul  şi la o distanţă de 28.000 de ani lumină.

Cea mai tânără exoplanetă are 1 milion de ani.

SURSA FOTO: NASA

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/JN40_JEypd0" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>