Evenimentul Zilei > Actualitate > Nana, sfat pentru artiștii din România: „Să fie mai fie mai îndrăzneți!”
Nana, sfat pentru artiștii din România: „Să fie mai fie mai îndrăzneți!”

Nana, sfat pentru artiștii din România: „Să fie mai fie mai îndrăzneți!”

Celebrul rapper și DJ german Nana, cunoscut, mai ales pentru hit-ul “Lonely”, devenită și cea mai de succes melodie euro-rap, va concerta în România în cadrul DISKOteka Festival, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor `80 și `90. Artistul nu este la prima sa vizită în România. În 2008, el a lansat varianta românească a celebrului hit “Lonely”, în colaborare cu trupa Korekt și Lavinia.

– Nana, spune-mi pentru început, când și cum s-a îndeplinit visul tău să fii artist?

– Nu povestesc des asta, dar, nu am avut succes peste noapte. M-am mutat alături de familia mea, mama și frații mei, la 10 ani în Hamburg. Am sperat de mic să devin un nume, dar începutul nu a fost așa de ușor. Mai nimeni nu știe că prima oară când urcam pe scenă mă numeam MC Africa True și eram DJ în cluburile underground de hip hop.

– Legătura ta cu România este una cu tradiție deja.

– Nu este prima oară când vizitezi meleagurile țării. Ce anume te-a atras la România? – Eu sunt un mare fan al culturilor din toate părțile lumii, îmi place să vizitez locuri noi și să iau contact cu localnicii oriunde merg. România este un loc special pentru mine, o țară frumoasă în care mi-aș dori să-mi petrec un concediu în care am ocazia să explorez locurile. E plină de natură, iar eu iubesc asta. Am înțeles că aici sunt probleme cu desfișările.

– Ai avut o colaborare cu doi artiști români pentru piesa „Lonely”. Cum ți se pare piața muzicală românească?

– Românii au foarte mult potențial când vine vorba de muzică. Sunt oameni talentați, cu piese bune, unele dintre ele care abordează teme controversate. Ceea ce aș adăuga categoric la artiștii români… sarea și piperul, să fie mai îndrăzneți pentru că talentul îl au deja. Mie îmi place să ating limite în piesele mele, să transmit în mod real ceva chiar dacă asta a stârnit de multe ori controverse. Am abordat în piesele mele teme că rasismul, holocaustul și altele, iar oamenii au reacționat pozitiv și s-au regăsit în ce am cântat.

– Cum e publicul român?

– De fiecare dată când am avut ocazia să cânt în România am rămas plăcut impresionat de emoția și energia transmise de public. Tu ca artist, în momentul în care ești pe scenă, te hrănești cu energia transmisă de public și la un moment dat se creează o legătură cumva. Gândește-te cum ar fi că un fir invizibil să ne lege pe toți între noi și să acționăm la fel. Românii mi-au transmis de fiecare dată o super energie în toate concertele pe care le-am susținut, sunt extraordinari.

 

Se știe că Nana este un fan al diferitelor culturi și atunci când este în concerte profită de ocazie pentru a cunoaște îndeaproape orașele în care cantă. De aceea, organizatorii DISKOteka Festival au pregătit pentru el un țur al orașului cu un ghid specializat, dar și o vizită la un restaurant specific românesc și o sesiune de shopping de suveniruri specifice tării noastre. Printre cerințele cunoscutului rapper se număra și prosoape negre în backstage și sucuri și apă minerală la discreție pentru el și staff-ul său.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: