Nadal şi-a făcut cadou finala

Nadal şi-a făcut cadou finala

ROLAND GARROS În ziua în care a împlinit 26 de ani, spaniolul s-a calificat în ultimul act la Paris.

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat ieri în finala de la Roland Garros, după ce l-a învins, în trei seturi, pe britanicul Andy Murray, scor 6-4, 7-5, 6-4. "Rafa" şi-a făcut astfel un frumos cadou în ziua în care a împlinit 25 de ani, calificându-se în prima sa finală de Grand Şlem din acest an, după un meci care a durat trei ore şi 17 minute.

Nadal n-a avut un an excepţional, dar a confirmat o dată în plus că Roland Garros este turneul său favorit. Cinci dintre cele nouă succese ale sale în competiţiile de Grand Şlem au fost obţinute pe zgura pariziană, iar acum ibericul are şansa de a-şi rotunji cifra succeselor în cele mai importante turnee anuale tot în capitala Franţei.

Recordurile lui "Rafa" la Paris

Ne puteți urmări și pe Google News

Multe dintre recordurile carierei lui Nadal se leagă de turneul francez. Ibericul are patru victorii consecutive la Openul francez (în perioada 2005 - 2008), egalându-l pe suedezul Bjorn Borg.

"Regele zgurii " este jucătorul cu cele mai multe victorii consecutive - 31 - în acest turneu (în perioada 2005 - 2009). Singurul său "scurtcircuit" din ultimii ani la Paris s-a produs la ediţia din 2009, când a cedat surprinzător în faţa suedezului Robin Soderling.

Schiavone vrea să-şi păstreze titlul

Italianca Francesca Schiavone, deţinătoarea trofeului în concursul feminin, speră la un al doilea succes consecutiv la Paris. Adversară îi va fi chinezoaica Na Li, prima asiatică ajunsă într-o finală de Grand Şlem, la Australian Open, în acest an. Finala fetelor este programată astăzi, de la ora 16.00, şi va fi transmisă în direct de Erurosport.

5 titluri la Roland Garros a obţinut spaniolul Rafael Nadal, poreclit "Regele zgurii". În total, "Rafa" are nouă turnee de Grand Şlem câştigate