Un cercetător din Chile a încercat să demonstreze că există o legătură între anumite piese muzicale şi diferite soiuri de vin.
Chilianul este de părere că, atunci când asculţi Jimi Hendrix, poţi savura un pahar de Cabernet Sauvignion, în timp ce vinul Merlot ar trebui băut cu muzica lui Otis Redding pe fundal.
Profesorul Adrian North, cercetător la Universitatea Heriot Watt din Edinburgh spune că gustul vinului este influenţat de muzică.
"Comunitatea ştiinţifică ştie că muzica afectează comportamentul, însă este pentru prima dată când s-a dovedit că muzica poate afecta alte simţuri şi că schimbă gustul vinului", a precizat omul de ştiinţă.
"Studiul a arătat că atunci când se ascultă melodii puternice, un vin precum Cabernet Sauvignon este perceput ca fiind cu 60% mai intens, bogat şi puternic decât atunci când nu se ascultă muzică", a adăugat acesta.
Această nouă descoperire i-ar putea ajuta pe patronii de restaurante să creeze o atmosferă plăcută în saloanele lor.
Studiul a fost efectuat de chilianul producătorul de vinuri Aurelio Montes, pentru care muzica face parte din procesul de fabricaţie al vinului. Acesta pune muzică religioasă în camerele cu butoaiele puse la maturare, considerând că vibraţiile îmbunătăţesc calitatea produsului.
(18:25)