Mutu s-a mutat la bloc!

Mutu s-a mutat la bloc!

În Italia, EVZ a pornit pe urma starului şi a descoperit că acesta nu locuieşte într-un palat, ci într-un apartament dintr-o clădire cu trei etaje.

EVZ a aflat cum trăieşte în Italia celebrul Adrian Mutu, liderul echipei naţionale de fotbal a României şi al formaţiei AC Fiorentina. Mărturiile adunate şi realităţile developate la Florenţa despre cel mai important tricolor al momentului n-au fost toate cele aşteptate, ştiute sau bănuite. Perceput ca un sportiv bogat, iubitor de lux şi dornic de intimitate, Mutu surprinde: locuieşte cu chirie, la bloc! Situaţia pare neverosimilă pentru un fotbalist cu averea şi statutul piteşteanului.

Actuala situaţie locativă a „Briliantului“ în Toscana are mai multe explicaţii. Prima ar putea avea legătură cu faptul că fotbalistul este hăituit în această perioadă de Chelsea Londra, motiv pentru care a decis să nu investească banii într-o locuinţă proprie la Florenţa (gruparea engleză l-ar putea ruina financiar, dacă sentinţa dată de FIFA va fi pusă în aplicare, caz în care jucătorul va trebui să achite o amendă- record de 17,2 milioane de euro).   Chiria, plătită de club

O altă posibilă justificare a faptului că Mutu preferă să stea cu chirie ar putea avea legătură cu dorinţa lui de a schimba aerul. Românul este de mai multă vreme pe picior de plecare. Vara trecută, el s-a aflat la doar o semnătură distanţă să devină jucătorul celor de la AS Roma. Cluburile stabiliseră inclusiv suma de transfer. Tranzacţia a căzut după ce antrenorul Cesare Prandelli a ameninţat cu demisia în cazul în care Mutu va pleca. La Florenţa, Adrian Mutu, vedeta echipei naţionale de fotbal a României, e un zeu pentru suporterii echipei AC Fiorentina. El nu trăieşte însă regeşte în Toscana.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucătorul plătit cu două milioane de euro pe an locuieşte cu chirie, şi nu într-o vilă somptuoasă, aşa cum s-ar putea crede, ci într-un apartament situat într-un bloc cu trei etaje! Chiria, care depăşeşte 5.000 de euro pe lună, este plătită de gruparea toscană. În respectivul imobil, care-i apar-ţine unui miliardar italian, Mutu îi are vecini pe câţiva jucători de la Fiorentina, oficiali ai clubului, dar şi diverşi oameni de afaceri.   La ultimul etaj

Locuinţa lui Mutu se află pe o colină şi nu este uşor de găsit, mai ales că, pentru a se proteja, fotbalistul nu are trecut numele pe plăcuţa cu locatarii imobilului. Blocul se află pe Via Bolognese (drumul care duce la ieşirea spre Bologna). De pe trotuar, poarta înaltă lasă să se vadă doar o curte lungă şi îngustă, precum şi gura unui garaj. Locaţia este împânzită de camere de luat vederi, iar poarta se deschide automat pentru locatarii imobilelor care intră sau ies cu maşina.   Într-unul dintre cele două blocuri aflate în curtea respectivă stă Adrian Mutu. Zona are verdeaţă, pomi şi oferă linişte, dar nu pare să asigure luxul cu care Mutu era obişnuit în România sau în Anglia. Blocul are trei etaje, fiind prevăzut cu lift interior, iar pe fiecare palier sunt câte două apartamente. Un apartament precum cel în care stă familia Mutu este evaluat la peste 1,5 milioane de euro.

BUNĂSTARE

Parcul auto, compus din trei maşini

Totuşi, Mutu n-a renunţat total la lux. În proprietatea familiei Mutu se află trei maşini. Un Porsche Cayenne şi un Bentley, ambele conduse de fotbalist, în vreme ce soţia lui merge cu o maşină micuţă, dar nervoasă: un Mini Cooper. La ultimele antrenamente dinaintea jocului cu Steaua, Mutu s-a deplasat cu limuzina Bentley. Mutu a renunţat la maşinile cu care făcea furori pe străzile Bucureştiului şi ale Londrei. Una dintre „bijuterii“ era un Aston Martin. În România, Mutu este imaginea firmei Cardinal Motors, dealer pentru România al mărcilor Audi şi Volkswagen.

SPAŢIOS

Apartamentul familiei Mutu are 200 de metri pătraţi

Un român a lucrat astă- primăvară în imobilul în care locuieşte Mutu şi acceptă să vorbească despre vedetă. Originar din Râmnicu-Sărat, George Năftănăilă este un tânăr plecat din ţară împreună cu toată familia pentru a-şi găsi bunăstarea. Are doar 20 de ani şi a terminat liceul la Florenţa, devenind electrician. Pentru el, accesul în imobilul în care stau Mutu şi familia lui e facil. O vecină de-a lui Mutu l-a recunoscut din perioada în care lucra în respectivele apartamente şi i-a permis să se apropie de locuinţa starului. Recunoaşte imediat maşinile lui Mutu, apoi îşi ridică privirea către apartamentul închiriat de Fiorentina pentru român.   „Mutu stă acolo, sus, la etajul trei. Chiria într-un astfel de apartament este în jurul sumei de 6.000 de euro pe lună. Proprietarul întregii clădiri este Marco Poli, un bătrânel de 85 de ani. Cei cinci copii şi o droaie de nepoţi pe care-i are abia aşteaptă ca el să moară, pentru a-i putea lua averea! Omul deţine lanţul de hoteluri Poli Hotels, se spune că are peste 1.000 de apartamente închiriate şi este, totodată, patronul unor posturi de televiziune din Firenze. Pentru acest om lucrez eu în prezent. Am muncit la apartamentul de la scara vecină şi ştiu cum arată cel în care stă Mutu. Sunt identice, doar că al lui Mutu e mai mare. Are trei camere în plus. Al lui are 10 camere şi se întinde pe o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi. Liftul e dintr-ăla vechi, cum erau la noi pe vremea comunismului“, ne spune George Năftănăilă.

Tânărul a plecat din ţară în urmă cu şapte ani şi în Italia trăieşte dintr-un salariu de 1.000 de euro pe lună. În zona din faţa blocului şi-a făcut apariţia şi o bătrânică, vecină cu Mutu. Prietenoasă la început, italianca şi-a schimbat brusc privirea şi atitudinea când a văzut aparatul de fotografiat. „Adrian nu prea mai joacă bine în ultima perioadă. Nu ştiu ce se întâmplă cu el. Altfel, n-am ce să-i reproşez. În societate, el se comportă frumos cu lumea“, ne spune femeia.   „Au fost şi destule certuri“  Năftănăilă a aflat şi tabieturile jucătorului. „La amiază, Adi vine mereu acasă şi mănâncă împreună cu Consuelo. Au fost şi destule certuri între el şi soţie, dar chestii mărunte, obişnuite, ca în orice familie. De-acolo de unde lucram eu se auzea şi zgomotul farfuriilor din casa lui! Mutu are în oraş barul lui preferat, unde are separeu“, adaugă buzoianul.

Românii care trăiesc în Florenţa şi care dau des nas în nas cu fotbalistul susţin că lui Mutu îi place să iasă împreună cu prietenii la restaurant, pentru a sporovăi în jurul unei sticle cu vin. Compatrioţii îl invidiază pentru statutul privilegiat pe care îl are. Numai câţiva ştiu însă că fotbalistul stă, la fel ca mulţi dintre ei, cu chirie în Italia.

Vecină de-a lui Mutu: "Adrian nu prea mai joacă bine în ultima perioadă. Nu ştiu ce se întâmplă cu el. Altfel, n-am ce să-i reproşez. În societate, el se comportă frumos cu lumea."

10 milioane de euro este averea lui Mutu, conform estimărilor revistei „Capital“

17,2 milioane de euro  l-a condamnat FIFA pe Mutu să le plătească englezilor de la Chelsea