Muşetescu, acuzat de abuz în serviciu

Muşetescu, acuzat de abuz în serviciu

Procurorul general, Codruţa Kovesi, i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Ovidiu Muşetescu, fiind acuzat de abuz în serviciu, potrivit Mediafax.

În perioada 2001-2003, Muşetescu a fost ministru al Privatizării şi preşedinte al APAPS, fiind implicat în dosarul de privatizare a Alro Slatina şi SC Alprom SA.

Procurorii susţin că Muşetescu s-ar face vinovat de abuz în serviciu şi stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea comercială reală a bunurilor aparţinând firmelor la care statul este acţionar.

Privatizări Cea de-a doua faptă ar fi fost comisă de Muşetescu în cazul acţiunii de privatizare a SC Alro SA Slatina şi SC Alprom SA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit procurorilor, "în cauză există indicii că subevaluarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la cele două societăţi s-a realizat, în lipsa unui mediu concurenţial, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsă de transparenţă şi acordarea dreptului de blocaj acţionarului minoritar".

Cererea procurorului general privindu-l pe Muşetescu este îndreptată către preşedintele României având în vedere faptul că acesta era membru al Guvernului la data la care ar fi săvârşit faptele de care este acuzat.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 14:53