Evenimentul Zilei > Sport > MUREŞAN: „Duşan Uhrin va sta pe bancă!“
MUREŞAN: „Duşan Uhrin va sta pe bancă!“

MUREŞAN: „Duşan Uhrin va sta pe bancă!“

Preşedintele de la CFR Cluj a lămurit ieri situaţia tehnicianului ceh, care va dirija echipa la meciuri, chiar dacă regulamentul îi interzice acest lucru.

La trei zile după descălecarea sa în Ardeal, tehnicianul ceh Duşan Uhrin junior a apărut pentru prima oară în faţa presei în calitate de oficial al echipei de fotbal CFR Cluj. Deşi este angajat pe post de consilier sportiv şi, conform regulamentelor LPF, nu are voie să se implice la antrenamentele echipei şi nici să stea pe bancă la meciurile echipei campioane, Uhrin a primit asigurări de la şefii grupării din Gruia că va putea să-şi facă meseria nestingherit. „Duşan va sta pe bancă la meciurile echipei noastre“, a fost anunţul-şoc făcut de preşedintele Iuliu Mureşan, care, alături de patronul Arpad Paszkany, a stat alături de Uhrin.
 
„Mircea Sandu a zis că legea e proastă“

În urmă cu doar câteva zile, „Evenimentul zilei“ dezvăluia faptul că în documentele emise de FRF şi LPF nu există sancţiuni în cazul în care un antrenor încalcă hotărârea de a pregăti două echipe diferite în acelaşi sezon. Cotidianul nostru publica inclusiv o declaraţie a lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pe care clujenii au considerat-o salvatoare în cazul lui Uhrin. „Au fost foarte multe discuţii despre Uhrin, dar Mircea Sandu a spus foarte bine că acea lege e prost făcută şi ne poate lăsa să facem orice. Duşan ar putea fi chiar antrenor sau director tehnic“, a comentat Iuliu Mureşan, care a venit la conferinţa de presă cu regulamentul LPF în mână.
 
„Nu e imoral ce facem“

Sub privirile patronului Arpad Paszkany, bronzat după sejurul petrecut în Dubai, Iuliu Mureşan şi-a continuat tirada: „Uhrin va sta pe bancă la meciuri şi, în timpul partidelor, poate da chiar indicaţii! Orice persoană de pe bancă poate să facă acest lucru, dar o singură dată. El poate sta chiar şi la mijlocul terenului la antrenamente. Are acest drept, deoarece este un oficial al clubului nostru. Nu e ilegal şi nici imoral ce se întâmplă, putem profita de regulament“.

Iuliu Mureşan e convins că ardelenii nu vor putea fi sancţionaţi în niciun fel: „Nu cred că se vor face anchete sau ne vor suspenda, pentru că nu au de ce“.

Gânduri mari

Susţinut de şefii săi, Duşan Uhrin junior şi-a prezentat pe scurt obiectivul din acest retur. „Avem obiectivele de a ajunge pe primul loc în Liga I şi de a juca în Liga Campionilor! Va fi foarte greu să recuperăm diferenţa faţă de Dinamo, dar vom face totul pentru a realiza acest lucru“, a declarat antrenorul dat afară de la Timişoara în această iarnă. Deşi el este antrenorul principal al echipei CFR Cluj, Ales Jindra, conaţionalul lui Uhrin, a vorbit foarte puţin.

„Sunt onorat să antrenez o echipă favorită la câştigarea titlului. Mă bucur că am venit în România. Până acum, totul a fost bine“, a mărturisit Jindra, „secundul“ lui Uhrin, care, fără să convingă pe cineva, a mai adăugat: „Duşan are experienţă de un an şi jumătate în România şi sigur ne vom consulta în toate problemele, dar eu iau, în cele din urmă, decizia“. 

PREGĂTIRI

Clujenii se refugiază în Antalya din cauza frigului

Campioana României pleacă mâine în primul stagiu de pregătire din această iarnă. Sătui de frigul care a transformat în calvar antrenamentele făcute în cele câteva zile petrecute în România, fotbaliştii echipei CFR Cluj se vor pregăti de mâine la temperaturi normale, în Antalya.
 
„Chiar dacă nici acolo nu e chiar ca vara, măcar nu e gerul ăsta care ne-a intrat deja în oase“, ne-a declarat Eduard Stăncioiu, care şi-a petrecut Sărbătorile într-un arhipelag însorit din Oceanul Indian. În Turcia, campioana României va susţine şi trei partide amicale în compania formaţiilor Shanghai Shenhua (China), Partizan Belgrad (Serbia) şi Slovan Bratislava (Slovacia).

NUMĂRUL 10

Argentinianul Paolo Daniel Frangipane, urmaşul lui Eugen Trică

Paolo Daniel Frangipane, adus în această iarnă de la formaţia argentiniană Belgrano, va fi omul care va purta tricoul cu numărul 10, lăsat „vacant“ de Eugen Trică. Argentinianul în vârstă de 29 de ani este văzut de oficialii din Gruia drept înlocuitorul ideal al olteanului plecat la Anorthosis Famagusta. Sud-americanul a fost prezentat ieri oficial, alături de alţi doi fotbalişti transferaţi în această perioadă de CFR Cluj: Dario Flores şi Agustin Viana. Primul va purta tricoul cu numărul 16, deţinut în trecut de Semedo, iar Viana va evolua cu numărul 24. CFR Cluj îl vrea, se pare, şi pe internaţionalul Ionuţ Mazilu, în prezent la Dnepr, în Ucraina. Mazilu a mai fost ofertat de Rapid şi de FC Braşov.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: