Evenimentul Zilei > Actualitate > Muncă patriotică la curăţat parcurile
Muncă patriotică la curăţat parcurile

Muncă patriotică la curăţat parcurile

Peste 200 de elevi şi preşcolari au participat ieri la Ziua Curăţeniei şi au strâns 25 de metri cubi de gunoaie.

Câteva sute de elevi şi preşcolari au împânzit ieri parcurile din Arad şi, ca nişte furnicuţe, au curăţat spaţiile verzi de gunoaiele lăsate de locuitorii oraşului. De altfel, micuţii arădeni au deja vechime în acţiuni de acest gen, deoarece în fiecare primăvară participă la Ziua Curăţeniei.

Imediat după prânz, peste 200 de copii de la Şcolile Generale nr. 4 şi 5 şi de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 au poposit în parcurile de pe faleza Mureşului. Micuţii s-au apucat sârguincioşi de treabă şi, după câteva ore, „recolta“ lor număra deja câteva sute de saci în care au îndesat resturile pe care arădenii le-au lăsat în urma lor. „Numai oamenii mari şi copiii răi aruncă hârtii şi gunoaie în parc“, spune hotărât Paul, un puşti de 5 anişori, în timp ce aduna din iarbă un ambalaj.

„Oamenii mari nu respectă natura“

La câţiva metri mai încolo, Clara, o fetiţă de 9 ani, adună cu maximă seriozitate gunoaiele de pe o alee a parcului. Şi ea crede că adulţii sunt în mare parte de vină. „Oamenii mari aruncă hârtiile prin parcuri pentru că nu respectă natura şi nu le pasă de noi. Ei se cred mari că au maşini şi bani“, consideră Clara.

Cu fiecare sac umplut, feţele micuţilor se luminau de satisfacţia lucrului bine făcut. „Am strâns toate gunoaiele. Până şi sticle am găsit aruncate“, povesteşte Bogdan, un puşti de grădiniţă. De altfel, micuţii voluntari au recunoscut că au mai aruncat şi ei hârtii pe jos, dar că nu vor mai face asta după cât au muncit ieri. „Copiii sunt foarte entuziasmaţi. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai conştiincioşi şi îşi iau treaba în foarte serios“, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. La finalul programului de lucru, copiii au reuşit să adune peste 25 de metri cubi de gunoaie, iar efortul lor a fost recompensat de municipalitate cu dulciuri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: