Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, la B1 TV, că plagiatul comis de Victor Ponta este jignitor, mai ales din poziţia sa de premier: „Este inadmisibil ca un demnitar să se prezinte cu o bibliografie măsluită.
„Asta este de fapt plagiatul, un furt. Plagiatul dovedeşte cel puţin două lucruri. În primul rând, neînţelegerea rostului acestei forme de educaţie postuniversitară; nu dai doctorat că ai nevoie sa treci de la lector la conferenţiar, îl dai pentru a demonstra faptul că în spatele acelei lucrări se găsesşe un efort de cercetare, nu o compilaţie, deci sudoare, răbdare. Când dai doctoratul îl dai în ideea de a-ţi valida produsul gândirii în mediul celor care cunosc, în felul acesta demonstrezi că eşti capabil să faci carieră universitară, carieră de cercetare", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.
„Astăzi, evidenţa a fost subliniată de 14 profesori distinşi. Când eşti premier nu te poţi prezenta cu o bibliografie măsluită, este o minimă decenţă pe care o avem dreptul s-o cerem, este absolut jignitor", a spus Ungureanu.
Invitatul a încheiat spunând că Victor Ponta trebuie să demisioneze din fruntea Guvernului, aşa cum a promis în cazul în care plagiatul va fi constatat.
"Eu l-am auzit spunând că demisionează dacă se dovedeşte plagiatul, îl aştept să demisioneze. Trăim într-un banc prost", a încheiat MRU.