Mr. Big a cântat pentru "cel mai bun public din lume"

Mr. Big a cântat pentru "cel mai bun public din lume"

Formaţia rock cunoscută pentru hitul "To Be With You" a susţinut un concert aseară, la Hard Rock Cafe, cu ocazia lansării primului material discografic după 10 ani de pauză.

Au cântat peste 20 de piese în cele două ore petrecute pe scenă. În tot acest timp au evitat baladele care i-au consacrat și s-au concentrat pe hard rock. Concertul celor de la Mr. Big a fost surprinzător și în aceșlași timp familiar, un concert de rock pur în fața unui public cunoscător. Formația a început cu "Undertow", o piesă de pe albumul pe care îl promovează în acest turneu, "What if...", și pentru care au filmat la sfârșitul anului trecut videoclipul. Au continuat la fel de energic cu "Green-tinted sixties mind", "I won’t get in my way" sau "Take cover".  Cei patru membri ai formației Mr. Big au impresionat pe scena de câțiva metri pătrați, fără decoruri, reflectoare sau efecte speciale, doar prin muzică. "Este pentru prima dată când Mr. Big este aici", a spus Eric Martin, solistul, deși membrii formației au mai cântat pentru publicul din România în proiecte separate. Tot el a șoptit de câteva ori "I love you" publicului care l-a primit atât de bine. Cu "Stranger in my life" de pe noul album și hitul "Take my heart" au mai îndulcit sunetul agresiv care te făcea să crezi că balada pop-rock "To be with you" pentru care sunt cunoscuți cei de la Mr. Big este o exceptie a discografiei lor.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Qnknfr7h4tY" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>

Paul Gilbert, mereu cu căști pe urechi, și Billy Sheehan au avut momentele lor de solo, câte cinci minute de lecție de chitară, respectiv chitară bas, cu explozii de aplauze ale publicului. "Nu am întrebat niciodată asta în această țară", le-a spus solistul celor prezenți la Hard Rock Cafe, "sunteți "Addicted to the rush"?", a continuat el, introducând ultima melodie înainte să dispară de pe scenă.    Au revenit după cinci minute de strigăte ale publicului: "Mr. Big!". Încă nu cântaseră "To be with you" la care au fost acompaniați de toți cei prezenți. Pentru că au fost invitați la a 40 aniversare a deschiderii primului Hard Rock Cafe, cei de la Mr. Big au pregătit o piesă specială pentru ocazie, "Birthday Song", a celor de la Beatles. Bis cu Deep Purple și The Who După "Colorado Bulldog", cei de la Mr. Big au anunțat că rămân pe scenă să mai cânte. "Nu vrem să tot plecăm și să ne întoarcem", le-a zis Eric Martin oamenilor care aplaudau la unison. "Stăm și mai cântăm", a continuat el foarte familiar. Au schimbat rolurile în formație. Chitaristul a devenit toboșar, Pat Torpey a preluat basul, solistul a trecut la chitară, iar basistul formației a cântat piesa Deep Purple "Smoke on the water". Au schimbat încă o dată rolurile în timpul melodiei când toboșarul a trecut în fața microfonului pentru ultimele versuri ale celebrei melodii. "Am văzut că sunt multe obiecte care au aparținut celor de la The Who aici. Hai să cântăm o piesă Who", a introdus Martin ultima melodie, un alt cover, "Baba O’Riley", piesă pe care solistul a cântat-o, în mare parte, din mijlocul publicului. Turneu pentru noul album Rockerii care erau în vogă la începutul anilor ’90 cu balade ca "To be with you" sau "Wild World" au inclus şi Capitala în turneul de promovare al albumului "What if...", primul material lansat de Mr. Big în ultimii 10 ani.

Despărţirea, din 2002 şi până în 2009, nu a fost cauzată de certuri în formaţie, au explicat cei patru membri în cadrul conferinţei de presă de ieri. "Întotdeauna ne-am înţeles bine", a concluzionat toboşarul Pat Torpey, cel care a pus monopol pe discuţie.

Formaţia, din nou în varianta iniţială

În 2002, cei patru membri au încheiat colaborarea cu un turneu de adio pentru a urmări o carieră solo. După mai mulţi ani de proiecte separate, au hotărât să revină în studioul de înregistrări. Cel mai nou material al lor a fost lansat în ianuarie 2011 şi este primul album în varianta originală a formaţiei, cu Paul Gilbert în rolul de chitarist. "Este întotdeauna distractiv să cânţi şi să înregistrezi melodii noi", a spus Pat Torpey în legătură cu albumul pe care îl promovează.

În ceea ce priveşte munca pentru aceste noi piese, cei patru membri admit că este vorba de mult lucru în echipă. "Nu ne facem niciodată planuri", insista Eric Martin. "Am făcut un album live fără public", a adăugat solistul, menţionând că au improvizat foarte mult în studio.

Paul Gilbert a susţinut două concerte în România anul trecut şi le-a mărturisit colegilor de trupă că a găsit în ţară "cel mai bun public din lume". Mr. Big era una din cele mai cunoscute formaţii americane atunci când s-a lansat.

Numele trupei este inspirat de melodia trupei Free cu acelaşi nume. Piesele lor au ajuns pe primele locuri în topurile din Statele Unite. Astfel, cei patru rockeri care aveau în jur de 30 de ani la momentul respectiv au devenit celebri. Single-ul "To be with you", lansat la sfârşitul lui 1991, a ajuns pe primul loc în topul Bilboard din America.

A urmat cover-ul "Wild World" care a ajuns pe locul 27. După succesul acestor single-uri nu au mai reuşit să prindă un loc fruntaş în topurile americane, dar au rămas în vogă în Asia. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/q6E4Cs2H-xE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ANIVERSARE

40 de ani de la lansarea Hard Rock Cafe în lume

Membrii Mr. Big au venit în România cu ocazia aniversării a 40 de ani de la înfiinţarea primului Hard Rock Cafe din lume, la Londra. Unul din cele mai cunoscute lanţuri de cafenele din lume sărbătoreşte evenimentul cu 40 de zile de muzică, de pe 18 mai pe 26 iunie.

"Hard Rock Calling" se va desfăşura în Hyde Park din Londra weekendul viitor şi este evenimentul principal al acestei aniversări. Printre cele mai importante formaţii care vor urca pe scenă se numără Bon Jovi, sâmbătă, The Killers, cea mai importantă formaţie de vineri şi Rod Stewart, cel care închide festivalul duminică.

Ne puteți urmări și pe Google News