Rămasă fără antrenor după ce Marius Lăcătuş a demisionat miercuri, echipa de fotbal Steaua o înfruntă în această seară, de la ora 19.00, în direct pe GSPTV, pe Gloria Buzău, considerată echipa-satelit a „roş-albaştrilor“. Până la instalarea lui Dorinel Munteanu, anunţată pentru mâine, frâiele echipei au rămas în mâna patronului Gigi Becali, ale cărui telefoane către banca tehnică nu vor găsi, în mod cert, nicio împotrivire din partea lui Massimo Pedrazzini, cel care asigură interimatul. „Pedrazzini va sta pe bancă cu Buzăul. Puteam să-l pun pe el «principal», dar nu are destulă autoritate pentru a conduce echipa“, a declarat finanţatorul Stelei despre pregătirea jocului din această seară.

Autointitulat, printre alte superlative, „Ursul Grizzly“, Gigi Becali îl va înfrunta, aşadar, pe Mario Marinică, necunoscutul tehnician al Gloriei, poreclit şi „Moş Marinică“, de la „Moş Martin“. „Nu mă tem de tactica lui Becali şi nici de inspiraţia lui la schimbări. Nu cred că el, ca patron, se va implica în construirea tacticii de joc“, ne-a declarat antrenorul „lanternei“ din Liga I.

„Nu am auzit de Bunică“

Revenit în ţară după o perioadă petrecută în fotbalul englez, Marinică pare din alt film şi spune că nu ştie nimic despre postura ingrată pe care echipa din Buzău o are la partidele cu Steaua. „Eu am antrenat o perioadă în Anglia, nu sunt tocmai la curent cu ce s-a întâmplat în ultimii ani. De ce să mă tem că îmi pierd postul dacă bat în Ghencea? Nu am auzit de Bunică şi nici nu ştiu ce a păţit el. Eu ştiu că trebuie să câştig fiecare meci şi asta voi încerca şi în faţa Stelei“, ne-a mai declarat Mario Marinică, care exclude varianta unui „blat“ în jocul din această seară.

POSTURĂ

Dorinel Munteanu soseşte victorios la Steaua

Dorinel Munteanu, cel care urmează să fie instalat oficial mâine în funcţia de antrenor al Stelei, a câştigat ultima partidă disputată pe banca Universităţii Cluj, 2-0 în deplasare, cu Minerul Lupeni. „Munti“ a evoluat 71 de minute pentru echipa sa, dar, la finalul partidei, a anunţat că la Steaua nu va evolua ca jucător. Fostul internaţional a putut simţi presiunea adusă de postura de antrenor al „roş-albaştrilor“ încă de la meciul disputat ieri în Liga a II-a, când suporterii „minerilor“ l-au ironizat cu mai multe bannere. „Dorinel la Steaua? Ce glumă!“ şi „Aroganţa ta, slugă la Steaua!“ au fost mesajele fanilor din Lupeni.

MIHAI VOINEA: Lăcătuş, slugă până la capăt

INTERVIU

Hrebenciuc: „I-am zis lui Gigi să nu se mai bage“

Gigi Becali a instaurat dictatura la Steaua şi nimeni n-a fost capabil să-i stopeze ieşirile în decor. A umilit simbolurile, a călcat în picioare autoritatea antrenorilor şi a măturat pe jos cu jucătorii. Viorel Hrebenciuc este un personaj care i-a stat ani alături latifundiarului şi l-a consiliat în politică, afaceri şi în sport.

EVZ: Steaua a schimbat antrenorul la mijlocul sezonului de toamnă. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, iar echipa n-a câştigat nimic. Cum comentaţi actuala situaţie?
Viorel Hrebenciuc:
Aşteptările vizavi de performanţele echipei Steaua sunt extraordinar de mari. Este echipa cu cei mai mulţi suporteri. Îmi pare rău că Lăcătuş n-a rezistat psihic. Dacă Marius a fost lucrat, cu certitudine nu l-a lucrat Becali.

„Berlusconi, de la Milan, l-a impus pe Inzaghi“

Ca suporter stelist, nu vă deranjează că Becali face echipa?
Eu sunt un apropiat al echipei şi al lui Gigi. Au fost multe meciuri când Gigi spunea că vor juca X, Y, Z, iar în teren intrau alţi jucători. De multe ori am şi glumit despre el pe această temă. Gigi se implică la echipă mult mai puţin decât are lumea impresia.

Nu i-aţi spus niciodată să nu se mai bage în treaba antrenorilor?
I-am mai spus… Dar el are o personalitate extrem de puternică şi de aceea procedează aşa. Şi Berlusconi intervine la Milan, nu mai mult decât intervine Gigi la Steaua, dar nu face public acest lucru. Ştiţi că el îl voia mereu pe Şevcenko titular, iar în finala Ligii Campionilor (n.r. – finala AC Milan – Liverpool 2-1, din 2007) l-a impus pe Inzaghi şi ăla a dat două goluri. (Octavian Cojocaru)