Aproximativ 120.000 de vizitatori finlandezi si straini sunt asteptati, incepand de la sfarsitul acestei saptamani, pana la jumatatea lunii ianuarie, sa vada stepa alba, renii, aurora boreala si atelierele de jucarii, a explicat, pentru AFP, Tuula Rintala Gardin, de la oficiul de turism din Rovaniemi.

Turisti din tari precum Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Rusia sau Japonia, vor putea ajunge in satul  Mosului cu avionul sau cu trenuri speciale. Doar britanicii reprezinta 25% dintre vizitatori care innopteaza aici, in timp ce finlandezii constituie o treime dintre cei care raman peste noapte in satul lui Mos Craciun.

Numai localitatea Rovaniemi, al carei aeroport este construit pe cercul polar arctic, unde, "oficial", traieste Mos Craciun, va primi singura peste 50.000 de turisti si 249 de curse charter.

In ultimii zece ani, turismul pe timpul iernii a cunoscut o crestere spectaculoasa, datorita "Santa Claus Village", care s-a impus putin cate putin ca "resedinta lui Mos Craciun" in detrimentul Groenlandei si al Suediei.