Pe 2 iulie, constructorul auto naţional Dacia marchează zece ani de când a fost preluat de Renault.

Mai ales în ultima perioadă, portofoliul producătorul de la Piteşti s-a îmbogăţit rapid, ajungând acum să cuprindă modelele Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero (cu versiunea tinerească Sandero Stepway).

Următorul sosit va fi primul SUV din istoria Dacia. Versiunea de producţie a acestuia va fi prezentată, cel mai târziu, la Salonul Auto de la Geneva, din primăvara anului viitor, dar nu este exclusă nici o apariţie mai timpurie, la Salonul Auto de la Frankfurt, din această toamnă.

Zilele trecute, un site spaniol, ”autoblog.com”, a lansat informaţia potrivit căreia gama Dacia urmează a se diversifica semnificativ în viitorul apropiat, prin lansarea altor două modele ce ar constitui o premieră pentru constructorul de la Piteşti.

Este vorba de o berlină de clasă medie (în genul Renault Laguna, VW Passat, Opel Insignia) şi de un monovolum compact (vezi Citroen C3 Picasso, Skoda Roomster), ambele beneficiind de atuul clasic Dacia: preţuri imbatabile pentru fiecare segment în parte.