Evenimentul Zilei > Actualitate > Monica Macovei, ameninţată de USL cu suspendarea din Parlamentul European
Monica Macovei, ameninţată de USL cu suspendarea din Parlamentul European

Monica Macovei, ameninţată de USL cu suspendarea din Parlamentul European

Europarlamentarii PSD şi PNL îi vor trimite, astăzi, o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, în care vor sesiza că europarlamentarul PDL Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni, solicitând sancţionarea acesteia cu pierderea mandatului.

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a precizat că europarlamentarii USL vor cere şi Parlamentului naţional înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la acţiunile Monicăi Macovei de punere în "pericol" a intereselor naţionale ale României.
"Vom cere comisie de anchetă. Preşedintele Parlamentului European va propune, dacă va considera că este necesară, sancţionarea Monicăi Macovei. E atributul preşedintelui Parlamentului European – el propune Consiliului preşedinţilor – liderilor grupurilor – o anumită sancţiune, care poate merge până la pierderea mandatului. Poate să-i dea avertizare, poate să-şi piardă anumite atribuţii, dar noi cerem sancţiunea maximă – pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European", a spus Ivan.
"Macovei a reuşit inducerea îngrijorării în cancelariile europene"

El a acuzat-o pe Monica Macovei de faptul că a pus într-o situaţie dificilă Parlamentul European, dezinformând liderii europeni.
"Au fost plasate articole în ziare din Europa de către apropiaţi ai Monicăi Macovei, care apăreau azi pe site-ul ziarului, iar în secunda următoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European", a mai acuzat Cătălin Ivan.
El a mai spus că Monica Macovei a reuşit inducerea îngrijorării în cancelariile europene spunând că în România are loc o lovitură de stat, că judecătorii şi procurorii sunt ameninţaţi şi că ea este singura din România care s-a luptat pentru independenţa Justiţiei în 2005-2006.
CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat „pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ