Evenimentul Zilei > Justitie > Monica Gabor: Am fost exploatată sexual de Damaschin şi prietenii lui
Monica Gabor: Am fost exploatată sexual de Damaschin şi prietenii lui

Monica Gabor: Am fost exploatată sexual de Damaschin şi prietenii lui

Fosta soţie a lui Irinel Columbeanu, Monica Gabor, a depus o plângere în anul 2004 din care reiese că Dinu Damaschin ar fi încercat să o plaseze la mai mulţi clienţi, persoane importante din lumea interlopă din Bucureşti şi Bacău. Unul dintre ei ar fi violat-o.

"Partea vătămată Gabor Monica a dat declaraţii în dosarul 391/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, din care rezultă următoarele că la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune în vara anului 2003 de către inculpatul Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin, şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă şi sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie, obţinând acceptul familial prin diferite motivări neadevărate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral şi că în acest context prin ulterioare constrângeri cu violenţă fizică şi psihică a încercat să o plaseze către diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă a Bacăului şi Bucureşti, şi că circumstanţele de victimizare au fost construite împreună cu acoliţi ai săi, indicând pe numiţii Hasan Ovidiu, Radu Duţă, Cristi Tănase, cel din urmă reuşind să o abuzeze sexual, indicând şi aspectul că urmare acestor circumstanţe consumate Damaschin Constantin a obţinut suma de 200 dolari", spun procurorii în cererea de arestare preventivă a lui Damaschin şi a doi complici ai săi, către Tribunalul Bacău, potrivit realitatea.net.
Mama Monică a declarat că fiica sa a fost sub influenţa lui Damaschin de la vârsta de 16 ani. Monica a scăpat în toamna anului 2003 când a fugit din Bacău la o rudă din altă localitate.
Monica Gabor le-a mai declarat anchetatorilor că a fost martoră la agresiunile fizice ale lui Damaschin, care îşi lovea victimele.
"Aspectele declarate de către partea vătămată Gabor Monica, a fost confirmate de martora Gabor Ramona, sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către sus-numitul (Damaschin-n.r.), că acesta a avut controlul asupra acesteia urmare atât a promisiunii mincinoase privind accesul la cariera de fotomodel, cât şi a exercitării de constrângeri psihice asupra sa. Mai mult decât atât, conform precizărilor martorei, rezultă că şi aceasta a fost ofertată cu promisiunea mincinoasă privind îmbrăţişarea carierei de fotomodel, dar că nu a dat curs acesteia, întrucât inculpatul Damaschin Dan Constantin nu i-a creat impresia unei persoane de încredere dat fiind evenimentele consumate cu sora sa", au spus anchetatorii.
Reţinut pentru 24 de ore
Dinu Damaschin a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de alţi doi complici, sub acuzaţia de proxenetism şi trafic de minore.
"Tatăl vitreg" al Monicăi Gabor, fosta soţie a lui Irinel Columbeanu, racola tinere din zona Bacău, care proveneau din familii cu o situaţie materială precară, cărora le promitea că o să devină fotomodele şi o să aibă cariere în televiziune.
Odată ajunse în Bucureşti, fetele, printre care şi minore, erau agresate şi obligate să se prostitueze, în mai multe apartamente situate în zona centrală, deţinute sau închiriate de Damaschin.