Monica Anghel și tenorul Andrei Lazăr au cântat pentru Suveranul Pontif

Monica Anghel și tenorul Andrei Lazăr au cântat pentru Suveranul Pontif

Vineri seara, după celebrarea Sfintei Liturghii din Catedrala „Sfântul Iosif”, în Piața „George Enescu”, Monica Anghel, tenorul Andrei Lazăr, alături de Orchestra Simfonică București, Corul „Madrigal” și Corul de copii „Cantus Mundi”, au susținut un concert pentru pelerinii prezenți, dar și pentru oficialități.

Foarte modestă din fire, Monica Anghel nu s-a lăudat nici măcar apropiaților despre faptul că va cânta la acest eveniment. „Mă onorează această invitație pe care am primit-o de a cânta pentru Sanctitatea Sa și pentru toți pelerinii. Asta înseamnă că sunt un artist apreciat, iubit și respectat, datorită lucrurilor pe care le-am făcut în acești 34 de ani de carieră. Datorită comportamentului meu și a ceea ce reprezint eu ca om”, povestește pentru EVZ, Monica Anghel adăugând că emoțiile sunt prezente.

„La fiecare apariție a mea pe scenă, indiferent unde merg să cânt, am astfel de emoții. Arta înseamnă emoție. Nu poți face artă altfel. În viață nimic nu este întâmplător”.

 „The Prayer” este piesa pe care o va interpreta împreună cu tenorul Andrei Lazăr, alături de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor, o piesă „cu un mesaj foarte puternic, care amintește de divinitate. Este atât de puternic aces mesaj, ca și momentul venirii Papei Francisc în România”, explică pentru EVZ, tenorul Andrei Lazăr. Acesta a avut ocazia să-l întâlnească pe Suveranul Pontif. „Îmi amintesc cu bucurie când l-am văzut pentru prima dată pe Sfântul Părinte la o slujbă de duminică, la Roma. Este o persoană extraordinară. Chiar dacă sunt ortodox, valorile creștine nu au avut granițele unei confesiuni. Consider că muzica transmite un mesaj de păstrare a curățeniei interioare, a copilăriei din noi. Aceasta ne însănătoșește și ne transmite un mesaj de reînoire, asemeni piesei pe care o interpretăm”, conchide tenorul Andrei Lazăr.

Ne puteți urmări și pe Google News