Moment nemaiîntâlnit în Parlament! Președintele a stat într-o „cușcă” la depunerea jurământului de către noul premier

Moment nemaiîntâlnit în Parlament! Președintele a stat într-o „cușcă” la depunerea jurământului de către noul premier Sursa foto: Agerpres.ro

Imagini nemaiîntâlnite din Parlamentul Cehiei fac înconjurul internetului. Președintele, bolnav de COVID-19, a fost prezent la depunere a jurământului de către noul premier al țării, Petr Fiala. Șeful statului a fost adus într-un cărucior cu rotile și pus într-o „cușcă” de plexiglas.

Milos Zeman, președintele Cehiei, se confruntă cu o serie de probleme de sănătate, însă nu își neglijează atribuțiile față de țară. Deși a fost infectat cu virusul SARS-Cov-2, acesta a participat la depunerea jurământului de către noul premier, Petr Fiala. Pentru ca șeful statului să fie izolat de restul participanților la ceremonie, acesta a fost pus într-o „cușcă” de plexiglas.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc duminică. Șeful statului a fost adus cu un scaun cu rotile, de către un medic îmbrăcat complet în echipament de protecție, scrie Reuters.

Sursa foto: Profimedia

Milos Zeman a avut o serie de probleme de sănătate și a fost nevoit să stea internat timp de șase săptămâni. El a fost externat pe25 noiembrie, însă, la doar câteva ore, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, așa că s-a întors la spital.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administrația prezidențială cehă a decis să nu ofere foarte multe detalii despre problemele de sănătate pe care le-a întâmpinat președintele. Aceste detalii au fost făcute publice de către medicii care l-au îngrijit pe Milos Zeman, susținând că o problemă la ficat l-a ținut pe acesta în spital timp de șase săptămâni.

Duminică, Cehia a marcat un eveniment important, Petr Fiala depunând jurământul pentru a ocupa funcția de premier. Acesta este liderul unei coaliții de centru-dreapta formată din cinci partide, este noul prim-ministru al Cehiei, după ce alianța fostului premier, Andrej Babis, susținută de peședintele Zeman, a pierdut alegerile.

Președintele Milos Zeman a fost prezent la depunerea jurământului, chiar dacă starea sa de sănătate nu este una tocmai bună. Pe internet au început să circule o serie de imagini cu modul în care s-a desfășurat evenimentul, dar și cu soluția găsită de autorități pentru ca șeful statului să poată participa la ceremonie. Acesta a venit într-un scaun cu rotile, însoțit de un cadru medical cu echipament de protecție și a stat izolat complet de ceilalți participanți, în spatele unui cadru de plexiglas.