Autoritățile au decis! Credincioșii nu mai pot participa la slujbe fără test COVID-19 negativ

Autoritățile au decis! Credincioșii nu mai pot participa la slujbe fără test COVID-19 negativ Sursa foto: .dw.com

În ultimele săptămâni, Grecia a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov-2, așa că autoritățile au decis să ia noi măsuri. Duminică, credincioșii care au vrut să participe la slujbă au fost nevoiți să prezinte un test PCR negativ.

Grecia a introdus o serie de măsuri drastice în ceea ce privește stoparea pandemiei de COVID-19. Numărul de infectări a crescut în ultimele săptămâni, așa că autoritățile au început, treptat, să impună noi restricții.

În urmă cu 10 zile, pe 18 noiembrie, autoritățile au decis ca persoanele nevaccinate să nu aibă acces în spațiile interioare, inclusiv în restaurante, săli de cinema, muzee sau săli de sport. Accesul acestora în spațiile închise nu este permis nici dacă prezintă un test COVID-19 negativ.

„Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa. Este o acţiune iminentă pentru protecţia populaţiei. Nouă din zece persoane intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizii drastice s-au luat și în ceea ce îi privește pe credincioși. Începând de duminică, 28 noiembrie, aceștia nu au mai putut participa la slujbele religioase fără să prezinte un test PCR negativ.

"(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni", a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu, potrivit Agerpres.

"Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile", a mai spus el.

După ce noile măsuri au fost impuse, unii credincioși au declarat că bisericile au fost mult mai goale decât de obicei. Conform acestora, pentru persoanele nevaccinate, plata testului COVID-19 ar putea fi o cheltuială destul de costisitoare.

În ultimele săptămâni, Grecia a înregistrat o creștere record a cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-Cov-2. Până sâmbătă, țara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus și 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei. Rata de vaccinare în Grecia este de aproximativ 63%, adică circa 10,7 milioane de locuitori. Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinați.