Viorel Moldovan, fostul mare internaţional tricolor, este, începând de ieri, noul antrenor principal al echipei FC Vaslui. „Moldo-but“ îl înlocuieşte astfel pe Viorel Hizo, demis de patronul Adrian Porumboiu din cauza rezultatelor slabe. Şapte jocuri consecutive fără victorie în Liga I la fotbal au făcut ca „mariajul“ dintre antrenorul Viorel Hizo şi FC Vaslui să ia sfârşit. Remiza de vineri seară, 1-1 acasă, cu Gaz Metan Mediaş, a dus la despărţirea „Dulăului“ de „galbenverzi“. „Am reziliat contractul pe cale amiabilă. Dacă bătea vineri, Hizo rămânea“, ne-a declarat ieri Adrian Porumboiu, finanţatorul grupării din estul ţării.

În locul „Dulăului“, la timona formaţiei moldave a fost instalat Viorel Moldovan, fostul atacant al echipei naţionale. „Contractul e valabil pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Obiectivul pentru actualul sezon rămâne cel stabilit înainte de începerea acestuia: calificarea în viitoarea ediţie a Cupei UEFA“, ne-a mai spus Porumboiu.

Fostul arbitru nu-şi face probleme din cauza faptului că Moldovan nu a mai antrenat până acum: „Mizez pe ceea ce vrea să devină el. Nu e sculptor sau pictor, să nu ştie despre ce este vorba! Doar a jucat fotbal!“.

Runda a 13-a a Ligii I ar putea fi ultima şi pentru Ionuţ Popa pe banca echipei Poli Iaşi. Acesta a anunţat vineri seară, la finalul meciului jucat acasă cu Pandurii Târgu-Jiu (scor 1-1), că vrea să plece de la formaţia din Copou, motivul principal fiind acela că unii dintre elevii săi nu-şi dau silinţa pe teren.