Evenimentul Zilei > International > În fruntea Mitropoliei Kievului a fost numit un ierarh moldovean
În fruntea Mitropoliei Kievului a fost numit un ierarh moldovean

În fruntea Mitropoliei Kievului a fost numit un ierarh moldovean

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, și-a schimbat, ieri, conducătorul, scrie presa de la Chișinău.

Siteul barikada.md scrie că într-o ședință ad-hoc, prezidată de decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul Agafanghel al Odessei și Ismailului, la conducerea Mitropoliei Kievului a fost numit mitropolitul de Cernăuți și Bucovina, Onufrie.
Sursa citată precizează că mitropolitul Vladimir (Sabodan), cel care a condus Biserica ucraineană timp de mai bine de două decenii, este internat la spital și nu poate să-și exercite funcția.
Membrii Sinodului ar fi mers să se convingă personal de gravitatea stării sănătății lui Vladimir, după care, prin vot secret, i-au numit succesorul.

Mitropolitul Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei s-a născut la Cernăuți, fiind vorbitor de limbă română.

Patriarhul Kirill al Rusiei a discutat la telefon deja cu noul ales ucrainean  , pe care l-a asigurat de rugăciunile și susținerea sa, potrivit Serviciului de presă al Patriarhiei BORu.

Biserica Ortodoxă Ucraineană are statut de autonomie în cadrul Patriarhiei Moscovei, avînd putere de a-și hirotoni proprii episcopi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News