Evenimentul Zilei > Politica > Mișcare explozivă din partea PSD! Cum doresc baronii să devină stăpânii României
Mișcare explozivă din partea PSD! Cum doresc baronii să devină stăpânii României

Mișcare explozivă din partea PSD! Cum doresc baronii să devină stăpânii României

Partidul Social Democrat încearcă să mărească la cinci ani mandatul primarilor și al consilierilor locali şi judeţeni!

Argumentul social-democraților: tot cinci ani este și mandatul președintelui României! Astfel, arată România Tv, un proiect de lege iniţiat de 41 de deputaţi şi senatori PSD tocmai a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prima cameră sesizată, și va ajunge pe masa Senatului. În motivarea legii, iniţiatorii afirmă că un primar are nevoie de cinci ani pentru a-şi îndeplini promisiunile cu care a câştigat alegerile, la fel ca șeful statului!

„Situaţia reală, întâlnită în activitatea administraţiilor locale/ judeţene, arată că perioada de timp consfinţită de legiuitor (n.r. – 4 ani) nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce priveşte mandatul preşedintelui României, unde perioada de exercitare a funcţiei este de 5 ani, implementarea acestei perioade şi în cazul primarilor, al consilierilor locali şi consilierilor judeţeni se susţine fără echivoc”, se arată în expunerea de motive semnată de 41 de parlamentari PSD.

La acest proiect de lege, Consiliul Economic şi Social a dat aviz nefavorabil, remarcând lipsa unei argumentări solide. În schimb, Consiliul Legislativ a dat aviz favorabil, dar cu observaţia că nu se poate pronunţa asupra oportunităţii unei asemenea legi, ci doar a formei în care este redactată.