Evenimentul Zilei > Social > Miron Cozma s-a afișat cu noua sa iubită. Cine i-a furat inima conducătorului Mineriadelor? – Foto
Miron Cozma s-a afișat cu noua sa iubită. Cine i-a furat inima conducătorului Mineriadelor? – Foto

Miron Cozma s-a afișat cu noua sa iubită. Cine i-a furat inima conducătorului Mineriadelor? – Foto

Miron Cozma, cunoscut și drept „creierul” mineriadelor, pare că s-a îndrăgostit la 64 de ani! Paparazzi l-au surprins într-un magazin, alături de noua sa iubită.

La 29 de ani de la intervenția brutală a minerilor împotriva protestatarilor din Piața Universității, în 13-15 iunie 1990, Miron Cozma își continuă, liniștit, viața. Fostul lider din Valea Jiului ar avea o nouă parteneră de viață.

În weekend, mai exact duminică, l-am întâlnit pe Miron Cozma într-o zonă rezidențială din Capitală, la un supermarket. „Luceafărul huilei” și doamna care i-ar fi furat inima au ieșit împreună la cumpărături. Au trecut pe la fiecare raion și au ales strictul necesar, scrie Cancan.

Miron Cozma s-a născut pe 25 aprilie 1954 în comuna Derna, județul Bihor. A fost un lider sindical din Valea Jiului, de profesie subinginer minier. În 1999 a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru infracțiunile comise în mineriada care a avut loc cu opt ani mai devreme. În Penitenciarul Rahova s-a împrietenit cu Ion Titișor, cunoscut drept Fane Spoitoru, căruia i-a devenit și naș.

În luna ianuarie 1999 Cozma a condus minerii în o altă serie de proteste cauzate de intenția guvernului lui Radu Vasile de a închide minele din Valea Jiului, care aduceau statului mari pierderi de bani. Intenționând să facă presiuni asupra guvernului, Cozma și minerii lui au început marșul spre București. Minerii s-au ciocnit cu Jandarmeria în localitatea Costești, județul Vâlcea; aproximativ 70 de mineri și 100 de jandarmi au fost răniți și un miner a murit. Curând după aceea, prim-ministrul Radu Vasile a purtat discuții care au durat cateva ore cu Miron Cozma la Cozia și au convenit să pună capăt marșului și retragerea minerilor spre Valea Jiului.

La începutul lunii februarie a aceluiași an, Cozma a fost condamnat de către Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru implicarea sa în mineriadele din anul 1991. Acest lucru a determinat un nou marș rapid al minerilor spre București.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: