Mircea Sandu: „Îl aştept pe Piţurcă la muncă!“

Mircea Sandu: „Îl aştept pe Piţurcă la muncă!“

Naşu’ îl aşteaptă ca pe pâinea caldă pe selecţioner la sediul FRF, pentru a semna noul contract, valabil pentru următorii doi ani

La FRF, agitaţia e-n toi la începutul unui an care marchează revenirea echipei naţionale a României în fotbalul mare (prima reprezentativă va participa la un turneu final, Euro 2008, după o absenţă de opt ani).

Oficialii FRF stabilesc detaliile pentru „expediţia“ la Campionatul European din Austria şi Elveţia, iar una dintre preocupări este să-i ştie pe toţi tricolorii fericiţi. Prelungirea, prioritate naţională În dorinţa de a-i asigura selecţionerului Victor Piţurcă liniştea necesară pregătirii meciurilor din „grupa de şoc“ (contra Franţei, Italiei şi Olandei), federaţia şi-a stabilit ca obiectiv să obţină cât mai curând iscălitura lui Victor Piţurcă pe noul contract.

FRF vrea să-l ţină pe Piţi la cârma tricolorilor în următorii doi ani, în timp ce selecţionerul tânjeşte după o înţelegere pe patru ani. Până la urmă, se va face voia Naşului. UEFA plăteşte! Pe Mircea Sandu nu-l stresează perspectiva că va trebui să-i dea lui Piţurcă un munte de bani (un milion de euro în următorii doi ani).

Ne puteți urmări și pe Google News

Calificarea la Euro va burduşi buzunarele şefului FRF, din acelaşi „portofel“ urmând să fie achitat şi contractului selecţionerului. Aflat ieri la federaţie, Mircea Sandu era bucuros că Piţi a acceptat condiţiile federaţiei. Numai că există o mică problemă: Piţurcă a fost cam scump la vedere în acest an. „N-am semnat încă actele, dar e o problemă doar de timp. Piţurcă nu e la federaţie. Ce să fac? Îl aştept să vină la muncă, fiindcă nu putem semna contractul prin fax“, spune glumind Sandu. Selecţionerului i se pregăteşte un contract „baban“, cu bonusuri şi prime substanţiale. „Dacă România se va califica la Cupa Mondială din 2010, Piţurcă va încasa, în doi ani de contract, peste un milion de euro din salariu, prime şi diurne“, susţine Naşu’.

Orice altă sumă vehiculată în aceste zile, în preajma semnării noii înţelegeri, îi dă palpitaţii Naşului, care se teme că lui Piţi i-ar putea veni alte idei, care să-l împingă să revendice mai mulţi bani. „Să nu vă prind că scrieţi altă sumă, fiindcă vă dau în judecată. Adică nu! O să vă pun pe voi să plătiţi ce este peste un milion de euro! Eu, adică federaţia, îi dau doar un milion!“. Tot cu zâmbetul pe buze, Naşu’ a comentat şi predicţiile astrale sumbre anunţate pentru echipa naţională, în 2008, de horoscopul EVZ: „Ce dacă previziunile sunt sumbre? Finalul să fie fericit!“. PRESIUNE BANCARĂ FRF trebuie să stingă datoria în 2008

Victor Piţurcă are prevăzută în noul contract şi o primă specială, dacă va face performanţă la turneul final. Jumătate din banii alocaţi de UEFA drept răsplată pentru punctele strânse de tricolori la Campionatul European vor fi împărţiţi de antrenor şi de jucători (selecţionerul beneficiază de primă dublă).

Federaţia a avut grijă şi ca fotbaliştii naţionalei să fie mulţumiţi din punct de vedere financiar, nu doar selecţionerul. Astfel, în conturile lor au intrat deja, la sfârşitul anului trecut, primele pentru îndeplinirea obiectivului (cea mai mare a fost de 110.000 de euro). Cum banii de la UEFA pentru calificarea României la turneul final (şase milioane de euro) vor ajunge la Bucureşti abia după terminarea Europenelor, federaţia a decis să se împrumute la bancă, pentru a-şi achita datorita faţă de tricolori. „Până la sfârşitul anului trebuie să returnăm creditul!“, a anunţat ieri „debitorul“ Sandu, personaj cu intrare la „maica UEFA“, unde ocupă un post de membru în Comitetul Executiv.