Mircea Rednic, om sucit

Mircea Rednic, om sucit

“Îmbrobodit” de acţionari, “Puriul” a acceptat ieri să revină la Dinamo, după ce declarase că refuză ferm colaborarea cu Cornel Dinu.

Dorinţa lui Mircea Rednic de a reveni la echipa de fotbal Dinamo este atât de puternică încât antrenorul a acceptat, la negocierile purtate ieri, cu conducerea, poziţia de forţă a acţionarilor. Tehnicianul a semnat un contract valabil pe doi ani, înţelegerea urmând să intre în vigoare începând cu 1 iunie.

“Băieţii deştepţi” care hotărăsc destinul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare şi-au menţinut decizia de a-l promova director tehnic pe Cornel Dinu, responsabilizându-l şi cu funcţia de şef al Departamentului de Scouting (la Dinamo va lua naştere un “consiliu de scouteri” condus de Procuror, din care vor face parte foştii jucători Ion Moldovan, Ionel Augustin, Costel Orac, Iulian Mihăescu şi Gigi Mulţescu). Numirea s-a făcut peste capul “Puriului”. Neacceptând să stea drepţi în faţa lui Dinu, Rednic anunţase în urmă cu două zile că anulează înţelegerea verbală pe care o avea cu Dinamo: “Ce, Arsene Wenger, la Arsenal Londra, dă raportul cuiva?”. Cât va dura logodna? La şedinţa de ieri, şefii l-au “îmbrobodit” pe Rednic, transmiţându-i că el va fi numărul unu. “Puriul” a prezentat rezultatul discuţiilor ca pe o victorie personală în faţa lui Dinu: “Am semnat pe doi ani. Vin la Dinamo. Dinu are doar rol consultativ. Eu voi avea ultimul cuvânt la transferuri. Dinu îşi va da doar cu părerea. Pentru binele lui Dinamo, voi colabora cu Dinu, aşa cum am mai făcut-o în trecut”. Rednic nu este de acord nici cu politica pe care clubul doreşte s-o implementeze din sezonul viitor. La Dinamo se preconizează întinerirea masivă a lotului. Promovarea cu orice risc a tinerilor îi provoacă migrene lui Rednic: “Cum să câştig titlul şi să intru în grupele Ligii cu jucători de la Dinamo II?”. Date fiind neconcordanţele dintre părţi, “căsnicia” dintre Rednic şi Dinamo nu pare a fi una trainică.  CONSILIERE Turcu nu deschide gura fără Dinu Circul continuă în ceea ce-l priveşte pe Cornel Dinu. După ce, într-o primă fază, s-a victimizat, declarându-se dispus să plece din club din pricina haosului organizatoric, Procuroru’ a reuşit să-şi atragă simpatia şefilor. Dinu a fost ademenit cu diverse funcţii la Dinamo. Instalat director tehnic şi şef peste scouteri, el a mai primit o sarcină: va avea grijă de imaginea lui Vasile Turcu, un personaj penibil din rândul acţionarilor, cu numeroase gafe la activ! “Dinu este consilierul meu de imagine. Dumnealui a avut timp să citească mai mult decât mine. El e avocat, ier eu - inginer. Totul a pornit de la relaţia de prietenie dintre noi. De-acum încolo, înainte să vorbesc despre un anumit subiect, mă voi consulta cu dumnealui!”, a declarat Turcu pentru site-ul “fanatik.ro”.

Ne puteți urmări și pe Google News