Derularea evenimentelor de pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost halucinantă. La scorul de 1-0 pentru gazde, trupa pregătită de Cornel Ţălnar a irosit un penalty, executat de indolentul Adrian Cristea. Revenirea miraculoasă a celor de la Pandurii, concretizată prin două goluri înscrise în minutele 87 şi 88, a fost meritul a doi jucători: Ilie Iordache (la prima reuşită a slalomat precum un schior printre doi fundaşi dinamovişti transformaţi în jaloane) şi Alexandru Piţurcă (autorul unui gol şi a unei pase de gol). Pentru acest succes, al şaselea consecutiv în Liga I, gorjenii vor încasa o primă de 1.500 de euro de persoană.

Ţălnar a alcătuit programul până luni

Dinamo este, în acest moment, un club scăpat de sub control. Campioana a ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă pe teren propriu, iar ieşirea din tunel nu se zăreşte. Deşi ar trebui să intre în pâine pe 1 iunie, antrenorului Mircea Rednic, care a revenit ieri din Belgia, i s-a cerut insistent să preia de-acum echipa. Totuşi, programul de până luni al echipei a fost întocmit de Cornel Ţălnar.

Suporterii dinamovişti şi-au vărsat năduful pe jucători – principalii vizaţi fiind Cristea şi Zicu – şi pe conducători. Sentimentul fanilor este că Dinamo şi-a terfelit blazonul: „Facem blaturi, vindem meciuri, asta a ajuns Dinamo!“.

LIGA I

DINAMO – PANDURII . . . . . . . . . 1-2

Marcatori: Miranda (31) / Al. Piţurcă (87), Arrieta (88)

DINAMO:
Lobonţ 4- Blay 5, L. Goian 4, Pekarici 4, Pulhac 4 – Ad. Cristea 3, Mărgăritescu 5, Ropotan 5, C. Munteanu 5 (86, Boştină) – Miranda 5 (73, L. Ganea), Zicu 4 (61, Torje 4).
Antrenor: Cornel Ţălnar

PANDURII:
Mingote 8 – Popete 6, A. Rus 6, Chibulcutean 6, Cardoso 5 (46, Djapka 6) – Vasilache 5 (67, Arrieta 7), Vancea 5 (46, Păcurar 7), Fl. Stângă 6, I. Iordache 7 – Al. Piţurcă 8, Orac 6.
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: „Dinamo“;
Spectatori: 1.000;
Arbitri: I. Ivan 6 – Ed. Dumitrescu 7, S. Stoianof 7

EROUL GORJENILOR

Iordache: „Sunt ţigan şi mă mândresc cu asta!“

Succesul gorjenilor au fost aplaudat şi de Ionuţ Lupescu. Prezent la meci, directorul general de la FRF a declarat că „Pandurii joacă, la ora actuală, cel mai bun fotbal din Liga I“. Ilie Iordache, unul dintre artizanii succesului repurtat de gorjeni, are contract cu Dinamo, el evoluând la Pandurii sub formă de împrumut! Jucătorul le-a venit de hac „câinilor“ şi în sezonul trecut, când golul lui le-a provocat eliminarea din Cupa României!

Jucătorul ne-a dezvăluit ieri motivul pentru care evoluează, de fiecare dată, cu îndârjire împotriva campioanei: „Ca să mă întorc la Dinamo, trebuie să-i bat pe «câini»!“. Aflat în două rânduri în curtea „câinilor“, Iordache n-a fost reţinut în lot nici de Ioan Andone, nici de Mircea Rednic.

„Ioan Andone nu mă băga nici la meciurile amicale. Probabil am fost adus la Dinamo (n.r. – cu «lotul Neţoiu») fără să fiu dorit. Mircea Rednic a fost corect. Mi-a zis că n-are nevoie de mine. Am fost retrogradat la Dinamo II, unde începusem să mă plafonez. Poate că nici nu eram pregătit atunci să joc la prima echipă. Am plecat la Universitatea Craiova, apoi la Pandurii“, declară fotbalistul ai cărui idoli în fotbal sunt Messi, Cristiano Ronaldo, Robinho, dar şi autohtonii Dănciulescu, Cristea şi Zicu.

Iordache are o poveste interesantă. Fotbalistul a fost remarcat, la Faur Bucureşti, de Gheorghe Florea, fostul patron al echipei Rocar. Când i-a cedat clubul lui Gigi Neţoiu, Florea l-a rugat „să nu-l dea afară pe Ilie Iordache, fiindcă i-am promis tatălui său că voi avea grijă de el“. Ilie este poreclit de coechipieri „Ţiganul“. „Sunt ţigan şi mă mândresc cu asta! De fapt, sunt «împărţit». Tata e român, iar mama – de etnie rromă!“, ne-a mai spus Iordache, care acum trei zile a sărbătorit Ziua Internaţională a Ţiganilor. (Daniel Conţescu)