La postul Kanal D (emisiunea „Drept la țintă”), antrenorul Mircea Lucescu și-a plâns iarăși singur de milă, astă-seară, și a tras în plin în vatmanul nevinovat. „Il Luce” pretinde, la fel de puternic precum a făcut-o în prima fază, că Marian Bartoc poartă în totalitate culpa pentru accidentul rutier de la începutul anului. Ancheta Poliției și depozițiile martorii au dus însă la concluzia că vatmanul a făcut tot ce se putea pentru a evita coliziunea. 
Am spus doar atât: că îmi pare rău că am lovit tramvaiul care staționa. Da’ voi n-ați fost acolo, n-ați văzut ce s-a întâmplat, nu s-a scris?! Dacă ar fi fost din vina mea s-ar fi vorbit patru luni, nu o lună. Că și-au dat seama că de fapt e greșeala vatmanului în totalitate. Și vedeți că nici n-am insistat. E imprudența mea, în primul rând. Am avut prea mare încredere în oameni. N-am dat vina, nu fac proces să mă bălăcăresc. Sunt singurul care a pierdut în chestia asta. Ce să mă mai judec, că pe urma veniți voi după 20 de ani să faceți niște acuze”, a spus „Il Luce”.
„Și așa sunt după toată chestia asta, sunt lovit din spate puternic de un tramvai, care n-a vrut niciun moment să încetinească sau să se gândească că eu dădeam prioritate celor care veneau din dreapta. N-am încălcat regulamentul, am traversat strada în mod normal și până la urmă tot eu sunt vinovat în toată chestia asta, că am provocat eu accidentul. Dacă e posibil așa ceva… Singura mea preocupare e să mă refac, pentru că am fost la un pas de moarte. Eu trebuia să mor, despre asta e vorba! Norocul meu, că m-au ajutat fizicul, șansa din acel moment… În niciun caz atitudinea oamenilor care erau acolo! Dar ăștia suntem noi…”, a continuat reputatul tehnician de la Șahtior Donețk.