În urma centralizării voturilor Mircea Hava a fost urmat de candidatul PNL, Cosmin Covaciu, cu 17 la sută şi Doina Harda (PSD) cu 11,6 procente.

Candidatul PNG Vasile Bara a obţinut 1,5 la sută, cel al PNŢCD, Iuliu Marin Hada, 1,2 la sută din sufragii, în timp ce ceilalţi candidaţi au obţinut procente sub unu la sută.

Potrivit sursei citate, PDL a obţinut cele mai multe mandate în Consiliul Local Alba Iulia (14 mandate din cele 21), PNL a obţinut patru mandate cu 16 la sută din sufragii, iar PSD trei mandate de consilieri locali cu 14,2 la sută.

Mircea Hava este la al patrulea mandat de primar la Alba Iulia. La alegerile din 2004, el a câştigat din primul tur, obţinând 71,57 la sută din voturi. Tot în 2004, în Consiliul Local Alba Iulia fostul PD a obţinut 11 mandate (respectiv 45%), PSD – 4, PNL – 4, PUR – 1 şi PRM-1.

Marş de mulţumire

Membrii şi simpatizanţii PDL Alba au organizat un marş prin Alba Iulia pentru a mulţumi localnicilor pentru votul acordat democrat-liberalilorm.

Ei au parcurs oraşul cu câteva zeci de maşini, pe care se aflau steaguri portocalii cu însemnele PDL, precum şi eşarfe portocalii. Coloana era deschisă de o maşină decapotabilă, sport, condusă de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, iar alături de acesta stătea preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, acesta fluturând un steag cu însemnele partidului, relatează Mediafax.

După încheierea marşului, reprezentanţii PDL s-au îndreptat către Traseul celor Trei Fortificaţii, un complex turistic medieval din Cetatea Alba Iulia, unde au organizat o petrecere în aer liber, la care s-au servit mici, grătare şi bere.