Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost condamnaţi, ieri, de magistraţii Înaltei Curţi, la opt, respectiv cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupţie. În acelaşi dosar, au fost condamnaţi omul de afaceri Răzvan Alexe şi fostul director din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu, la 2 ani şi 6 luni, respectiv 6 ani de închisoare.

Milioane de lei confiscate

Instanţa a dispus confiscarea sumei de 1.260.042,85 lei de la Vlad Cosma, iar tătăl său are de dat 1.890.064,27 lei. Judecătorii au decis să menţină sechestrul asigurător asupra bunurilor imobile celor patru, deoarece s-a dispus confiscare unor sume de bani şi de la Alexe şi Daniel Alixandrescu. Sentiţa nu este definitivă.

Acuzată de complicitate la abuz în serviciu

Andreea Cosma, fiica fostului baron de Prahova, Mircea Cosma, se află pe locul şapte pe lista PSD Prahova pentru Camera Deputaţilor. Vlad Cosma a fost scos de pe lista pentru alegerile parlamentare a PSD Prahova de conducerea centrală a partidului, pentru că nu îndeplinea criteriile de integritate. În locul eliberat candidează sora lui, Andreea. Însă, ca şi tatăl şi fratele, Andreea este trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. Dar, spre deosebire de Vlad, ea are o singură problemă penală. Actualul deputat mai este urmărit pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.

Te-ar putea interesa și: