Cu toate acestea, Oliver a supravieţuit după ce i s-a dat oxigen, i s-a făcut masaj cardiac şi transfuzii de sânge. Băieţelul are acum un an şi trei luni şi este perfect sănătos.
"Naşterea lui Oliver a fost atât de traumatică încât nu am putut să povestesc despre asta până acum. S-a născut mort, fără sânge în corp. Medicii l-au adus practic la viaţă şi nu voi putea niciodată să le mulţumesc suficient pentru darul minunat pe care ni l-au făcut", a povestit mama lui, Katy Morgan.
I s-a făcut transfuzie de sânge prin cordonul ombilical

Boala de care a suferit băieţelul se numeşte Vasa Previa. În a 37 de săptămână de sarcină, mama lui s-a trezit plină de sânge, a mers la spital, unde a rămas şocată când i s-a spus că tot sângele provenea de la copilul ei.
Oliver s-a născut prin cezariană. I s-a făcut o transfuzie de sânge prin cordonul ombilical încă ataşat de mama lui. Când inima băieţelului a început să bată medicii au fost extrem de suprinşi. "Au spus că este cea mai uimitoare recuperare pe care au văzut-o. Le era însă teamă că i-a fost afectat creierul din cauza faptului că a fost privat de oxigen", a mai povestit mama.
Trei zile cu o temperatură de 33 de grade C
Oliver a fost dus la Terapie Intensivă unde i s-a scăzut temperatura corpului, cu o pătură specială, la 33 de grade C pentru a diminua riscul afectării creierului. În acest fel, sângele era îndepărtat de la nivelul pielii şi stimulat să ajungă la inimă şi creier pentru ca micuţul să fie vindecat eficient.
După trei zile, medicii au început să crească temperatura până la 37 de grade, câte jumătate de grad pe zi.

În acelaşi timp, lapte muls de la mama lui îi era pompat direct în stomac. După 11 zile, băieţelul era suficient de sănătos pentru a fi externat din spital.
"Îmi este greu să cred, gândindu-mă la toate prin care a trecut, că este un băieţel atât de plin de viaţă, fericit şi inteligent", a mai povestit pentru publicaţia "The Sun" mama copilului.