Minţile sclipitoare din "Teoria Big Bang"

Minţile sclipitoare din "Teoria Big Bang"

Un nou serial în care geniile sunt personaje principale şi relaţiile sociale capătă o cu totul altă formă debutează la postul Pro Cinema, astăzi, de la ora 21.00.

"Teoria Big Bang" este sitcomul care îi prezintă pe Leonard şi Sheldon, doi fizicieni geniali care nu pot interacţiona cu ceilalţi oameni. Realizatorii serialului creează o comedie explozivă, iar cei doi prieteni, pierduţi în formule matematice şi fizică cuantică, ajung să fie îndrăgiţi chiar dacă de multe ori este greu de descifrat ce spun.

Matematică, fizică cuantică şi o blondă frumoasă

Secretul lui Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) şi al lui Sheldon Cooper (Jim Parsons) este că sunt nişte tocilari amuzanţi. Pentru a schimba ceva în lumea celor doi tineri geniali, creatorii Chuck Lorre ("Doi bărbaţi şi jumătate", "Cybill") şi Bill Prady ("Fetele Gilmore", "Dharma şi Greg") au adus-o pe Penny, o blondă frumoasă cu aspiraţii de vedetă, care devine vecina celor doi.

Leonard şi Sheldon lucrează la compania Cal Tech din California împreună cu alţi doi prieteni şi colegi, inginerul Howard Wolowitz (Simon Helberg) şi astrofizicianul Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar).

Cei patru îşi petrec timpul lucrând la proiecte, jucându-se pe calculator sau uitându- se la filme SF. Când Penny se mută în apartamentul de lângă, ea devine prima şi cea mai interesantă prietenă a grupului.

Premiul Publicului

Pe micile ecrane din Statele Unite, al patrulea sezon al serialului tocmai s-a terminat. Dacă pentru primele sezoane actorii principali încasau în jur de 60.000 de dolari pe un episod, în al patrulea sezon salariul vedetelor a ajuns să crească la 200.000 de dolari pe episod.

Serialul a câştigat Premiul Publicului pentru cea mai bună comedie din 2010, iar Jim Parson a obţinut pentru rolul lui un premiu Emmy în 2010 şi Globul de Aur, anul acesta. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/HU4xmWwYA2A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News