Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul ZERO euro din fondurile europene, locul întâi pe lista pentru europarlamentare. Un traseist politic este recompensat și el cu o poziție bună
Ministrul ZERO euro din fondurile europene, locul întâi pe lista pentru europarlamentare. Un traseist politic este recompensat și el cu o poziție bună

Ministrul ZERO euro din fondurile europene, locul întâi pe lista pentru europarlamentare. Un traseist politic este recompensat și el cu o poziție bună

După o procedură internă de campanie și vot, după câteva scandaluri de răsunet, USR a stabilit lista pentru alegerile europarlamentare.

Pe locul întâi este Cristian Ghinea, cel care a deținut, în Guvernul Cioloș, portofoliul Ministerului Fondurilor Europene. În timpul mandatului lui, România nu a atras deloc bani din bugetul Uniunii.

Formațiunea care a făcut retorica oamenilor noi în politică, îl plasează pe locul 4 pe listă pe președintele USR Arad, Vlad Botoș. Acesta are un parcurs politic bogat: PNȚCD, Forța Civică, PNL și USR.

Botoș a fost și protagonistul unui scandal de răsunet la finalul campaniei „Fără penali în funcţii publice”. Primăria Arad a arătat, în luna septembrie, că printre „semnatarii” iniţiativei s-au numărat şi persoane decedate, dând două exemple: o persoană decedată în 14 august 2016, cea de a doua în 23 octombrie 2017.

Locul doi este ocupat de Clotilde Armand. Recent, aceasta a fost acuzată, în interiorul partidului, că și-a angajat rudele și apropiații în conducerea filialei, dar și că folosește fondurile partidului pentru a se promova.

Potrivit unui sondaj făcut la nivelul Parlamentului European, USR ar avea șansa să obțină două locuri în PE. Dacă va obține 10% la alegeri, potrivit unor sondaje interne, ar avea asigurate chiar patru scaune în forul legislativ european.