„În afara planurilor de cooperare pe care MApN le are cu instituţiile statului, cu MAI, cu Ministerul Transporturilor, Armata acţionează acum, aşa cum a făcut-o şi la inundaţii, în urmă cu doi ani, într-o perioadă excepţională, în care sunt în pericol vieţi omeneşti şi avutul personal.
Armata acţionează din solidaritate, este o datorie constituţională să fie alături de popor, la greu, iar militarii acţionează 24 de ore din 24 alături de colegii din MAI şi îşi fac datoria. Acesta este un mod excepţional de solidaritate. Suntem o armată NATO, ne facem datoria cu succes nu numai în teatrele de operaţii, ci şi aici în ţară unde este nevoie de noi”, a declarat ministrul Gabriel Oprea, în timpul vizitei de lucru.
Armata acționează fără aprobări „de la centru”
El a mai precizat că unităţile militare nu au nevoie de aprobări de la centru pentru a acţiona: „Ordinul meu este foarte clar şi a fost transmis din timp în toate garnizoanele: Armata va acţiona de urgenţă, ori de câte ori va fi nevoie, pentru salvarea vieţilor oamenilor şi a avutului personal”
Potrivit MApN, în judeţul Vrancea, în localităţile Bordeşti, Dumitreşti, Chiojdeni şi Jitia, detaşamente de militari de la Comandamentul Logistic Întrunit au transportat astăzi 5 tone de materiale de primă necesitate şi alimente, iar în localităţile Reghiu şi Sihlea, alte 3,5 tone.