"Nu am vorbit cu premierul Ponta astăzi. Aşa cum v-am spus ultima dată, am vorbit acum câteva zile. Am văzut pe fluxurile de ştiri că s-a întors la Guvern astăzi. Nu pot decât să mă bucur de acest lucru", a declarat miercuri Robert Cazanciuc, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat despre faptul că în spaţiul public se discută despre o eventuală demisie a premierului, Cazanciuc a replicat: "Cum v-am mai spus, din punctul meu de vedere, cred că premierul Ponta nu are motive să îşi dea demisia".

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni – Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, în calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri la Palatul Victoria, el întorcându-se din Turcia unde, pe 16 iunie, a fost operat la un genunchi.

În perioada în care a lipsit din ţară, atribuţiile premierului au fost exercitate de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.