Miniblocuri liberale

Miniblocuri liberale

Ioan Martin, secretarul PNL Ialomiţa, şi Mihai Emilian, consilier judeţean PNL, construiesc două imobile identice, cu două etaje şi mansardă, printre vilele individuale din cartierul Pepinieră din Slobozia.

 Blocurile au câte 6 apartamente cu trei camere şi 2 garsoniere. Ioan Martin are o casă la ieşirea din Slobozia, iar Emilian abia a finalizat vila situată la circa 100 de metri de amplasamentul concesionat. Terenul a fost concesionat în urma unei licitaţii conduse de Victoria Didiţă, viceprimar PNL.

Tariful de concesiune stabilit de Primăria Slobozia este de doar 2,88 lei pe metru pătrat, pe an. Proprietarii din zonă avertizează că vor lua municipalitatea la întrebări în legătură cu organizarea licitaţiei. „Oamenii au investit într-un cartier de vile. Prin caietul de sarcini de la licitaţie a fost interzisă construcţia unor blocuri printre vile!“, a spus Ionica Ghinea, preşedintele Asociaţiei de Proprietari a concesionarilor de la Pepinieră.   „Eu am semnat (autorizaţia de construcţie - n.r.), e drept, voi verifica cum arată documentaţia şi voi stabili dacă s-a greşit!“, a replicat primarul Gabi Ionaşcu. „Acolo sunt permise locuinţe de două niveluri, or, în opinia mea, asta înseamnă clădiri de regim P + 2 cu mansardă. Chiar şi eu mă gândesc să concesionez un lot pentru o aşa investiţie!“, spune Victoria Didiţă. „Dezvoltatorii“ dau explicaţii evazive. „M-am gândit că peste câţiva ani, la bătrâneţe, ne vom reuni cu toţii sub acelaşi acoperiş şi de aceea am făcut atâtea încăperi, să intrăm cu toţii“, spune Ioan Martin.

Ne puteți urmări și pe Google News