Mini-port turistic la Sfântu Gheorghe. Udrea s-a plimbat cu trocariciul

Mini-port turistic la Sfântu Gheorghe. Udrea s-a plimbat cu trocariciul

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Elena Udrea, a inaugurat, sâmbătă, mini-portul turistic din Sfântu Gheorghe, investiţia totală fiind de circa 33 mili oane lei.

Şefa turismului s-a pupat şi s-a pozat cu toţi localnicii care au întâmpinat-o, îndemnându-i "să faceţi acum cât mai multe pensiuni, puteţi accesa fonduri pentru că important este să faceţi investiţii că acum Delta e prăpăd". Când primarul din Sfântul Gheorghe, Valentin Sidorencu, i-a amintit de Sorin Ovidiu Vîntu, care deţine mai multe proprietăţi în Delta Dunării, Elena Udrea a replicat: "el n-are nevoie de de finanţare, are bani de investiţii, dar dacă depune proiect şi respectă condiţiile legale nu avem niciun motiv să facem discriminare, aşteptăm să vedem proiectele, ar fi primul proiect în turism pe care l-ar face". Ministrul turismului a fost în această vară în mai multe rânduri la Sfântu Gheorghe, unde a urmărit lucrările la mini-portul care va adăposti 125 ambarcaţiuni, incluzând şi bărcile pescarilor. Celelalte două mini-porturi, de la Murighiol şi Sulina, "care vor duce la dezvoltarea turismului în Delta Dunării", sunt în plină construcţie. Aşa că a ajuns să-i cunoască pe oamenii Deltei, inclusiv pe câinii fără stăpân , "care sunt paşnici, uite, ăsta e cel pe care l-am hrănit cu ciorbă astă-vară".

"Nu păream a avea bani la noi"

Până acum însă nu s-a plimbat cu " trocariciul", un tractor cu mai multe remorci care transportă turiştii din comuna Sfântu Gheorghe, cale de 2 kilometri, spre mare. "Noi ne-am plimbat pe jos pentru că au trecut multe pe lângă noi şi nu ne-au luat, că era cu bani şi noi nu păream a avea bani la noi", a explicat râzând Elena Udrea. Întrebată dacă şoferii "trocariciului" nu au recunoscut-o, a adăugat:" ba da, motiv pentru care au făcut mişcări bruşte din roţi şi ne-au umplut de praf, glumesc". Aşa că, invitaţi de primar, ambasadorii şi ministrul Turismului, au testat acum, în premieră "confortul" oferit de originalul mijloc de transport. Udrea: fondurile europene vor fi transferate în primăvară La întrebarea formulată de reporterii EVZ, dacă repezentanţii Comisiei Europene i-au dat un răspuns la solicitarea de a primi fonduri europene prin realocare de la alte programe, Elena Udrea a explicat că răspunsul a fost afirmativ. "Noi am solicitat, cu modestie, un miliard de euro, însă probabil că vor disponibile mai multe fonduri. Rămâne ca în urma analizei pe care miniştrii noştri o vor face împreună cu Leonard Orban, până la începutul lunii octombrie, să decidem care este suma care se va realoca pe programul operaţional regional şi Ministerul Afacerilor Europene va trimite solicitarea la Comisia Europeană. Noi am decis ca din aceste fonduri să finanţăm lucrările de reabilitare termică a blocurilor, reabilitarea drumurilor judeţene, de asemenea, şi aici este dorinţa mea, să alocăm bani pe axa de turism". Elena Udrea crede că transferul fondurilor europene va avea loc în cel mult şase luni şi, astfel, "dacă proiectele vor fi gata, la sfârşitul lui martie 2012 pot intra în finanţare şi în aprilie intră în implementare".

Ne puteți urmări și pe Google News