Milionul a intrat la apă!

Milionul a intrat la apă!

În Marea Britanie sunt deja 400.000 de milionari. Ca să se simtă „confortabil de bogaţi“, britanicii trebuie să aibă măcar 7,5 milioane de euro.

Britanicilor care vor să trăiască pe picior mare nu le mai este suficient un milion de lire sterline (1.315.000 euro), ei având nevoie de cel puţin 5,8 milioane de lire (7.620.000 euro) pentru a se simţi „confortabil de bogaţi“ la ei în ţară. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu comandat de Loteria Naţională din Marea Britanie, informează agenţia Reuters. Cu suma de 5,8 milioane de lire sterline în cont, un britanic poate să-şi cumpere - pe lângă o maşină de top - o „casă inteligentă“ şi să angajeze personalul necesar pentru menaj.

Totuşi, cei care aspiră să trăiască toată viaţa precum starurile Victoria şi David Beckham sau ca Madonna şi Guy Ritchie trebuie să strângă nu mai puţin de 108,6 milioane de lire sterline, se mai arată în studiul citat. Aceasta este o veste proastă pentru câştigătoarea celui mai mare premiu din istoria Loteriei Naţionale britanice, scoţianca Angela Kelly, care a plecat acasă cu „numai“ 35 de milioane de lire sterline.

În Marea Britanie există aproximativ 400.000 de milionari şi majoritatea au idei preconcepute despre propriul stil de viaţă. Studiul demonstrează însă că traiul luxos are numeroase paliere, iar diferenţele de costuri dintre ele variază extrem de mult, se arată într-un comunicat al Loteriei Naţionale britanice. Şi clasa mijlocie vrea mai mult

Ne puteți urmări și pe Google News

Una din zece familii britanice este considerată ca fiind bogată, având un venit anual de 88.000 de lire, locuind într-o casă de 390.000 de lire şi permiţându-şi două vacanţe în străinătate pe an, relatează cotidianul „Daily Mail“. Deşi pare greu de crezut, circa 90% dintre bogaţi sunt nemulţumiţi. Ei şi-ar dori încă 60.000 de lire, cel puţin o proprietate în plus şi să le poată asigura copiilor o educaţie aleasă la o şcoală privată.

Potrivit unui studiu comandat de compania de asigurări Hiscox şi realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, patru din zece britanici bogaţi îşi petrec mai mult de o vacanţă în străinătate, aproximativ 29% au sisteme home entertainment de lux, în timp ce 23% dispun de economii în valoare de peste 25.000 de lire sterline. Câştigurile lor anuale ajung şi la 250.000 de lire sterline, o sumă la care cea mai mare parte a populaţie lumii doar visează. ACUM ŞI ÎN ROMÅNIA

Ştacheta topului creşte vertiginos Averile celor mai bogaţi oameni din România au cunoscut un salt spectaculos în ultimii trei ani. Astfel, dacă la primele două ediţii ale „Top 300 cei mai bogaţi români“ (2003, 2004), publicate de revista „Capital“, pragul de intrare în clasament a fost de cinci milioane de dolari, în 2005, acesta a crescut la şapte milioane de dolari, pentru ca, în 2007, să ajungă la 12-13 milioane de dolari.

Şi în cazul acestei ultime ediţii a suplimentului, la fel ca în anii anteriori, domeniul care a determinat creşteri importante ale averilor a fost cel imobiliar. În 2007, Bucureştiul a continuat să deţină supremaţia în ceea ce priveşte numărul de milionari în dolari - 121. Pe locul al doilea s-a situat Transilvania, din această regiune calificându-se pentru top 61 de oameni de afaceri. (Anca Chilom) AFP Photo