Miliardarul egiptean acuzat de crimă va fi spânzurat | VIDEO

Miliardarul egiptean acuzat de crimă va fi spânzurat | VIDEO

Magnatul imobiliar Hesham Talaat Moustafa, care a plătit un criminal, cu două milioane de dolari, ca să-şi omoare amanta, va fi executat, scrie AFP.

La un an de la crimă, un tribunal din Cairo a decis că autorul crimei, un fost poliţist, şi cel care a comandat crima să fie executaţi. Cum se supun legii islamice, cei doi vor fi, cel mai probabil, spânzuraţi. Decizia a fost luată după ce verdictul, pedeapsa cu moarte, dat de instanţă luna trecută, a fost aprobat şi de către cea mai înaltă autoritate religioasă din Egipt.

Victima, o cunoscută cântăreaţă de muzică pop din Liban, Suzanne Tamim, de 30 de ani, a fost înjunghiată în apartamentul ei din Dubai, în iulie anul trecut. Tânăra a pus punct relaţiei pe care o avea cu egipteanul, iar magnatul i-a comandat moartea doar ca să se răzbune.

În timpul procesului, avocatul lui Moustafa declara pentru CNN că, clientul său a iubit-o pe cântăreaţă, însă nu a putut să-şi ia o a doua nevastă pentru că familia s-a opus. În Egipt este legală poligamia şi nu este ceva neobişnuit ca un bărbat căsătorit şi tată a trei copii precum Moustafa să mai aibă o nevastă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asasinarea vedetei de muzică a îngrozit întreaga lume arabă şi a fost îndelung mediatizată. Moustafa avea afaceri de miliarde de dolari în domeniul imobiliar şi era parlamentar în legislativul de la Cairo.