Mercuri seară, la Paris în jur de 35.000 de oameni au participat la o manifestare de solidaritate la care au denunţat violenţa islamistă şi au condamnat actele criminale ale acesteia.

Potrivit Le Figaro, peste 15.000 de persoane au ieşit în stradă în Lyon pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de atacul terorist din Paris. Tot atâţia au ieşit în stradă şi în Rennes, iar de oameni. La Toulouse au manifestat 10.000 , 5.000 de persoane la Nantes, iar la Strasbourg au ieşit în stradă 4.500 de persoane.

Europa, în stradă în semn de solidaritate

Tot miercuri seara, în semn de solidaritate, oamenii au ieşit cu miile în stradă şi în Berlin. La Bruxelles, sute de persoane s-au adunat în două locuri din oraş: în jude de 200 în faţa consulatului Franţei şi între 1.000 – 1.500 în faţa Parlamentului European. Alţi peste 200 au ieşit în stradă în semna de solidaritate în Liege, anunţă agenţia de presă belgiană Belga. 

În inima Londrei, în Trafalgar square, sute de persoane s-au adunat să-şi exprime susţinerea faţă de poporul francez. Manifestaţii au avut loc şi în Madrid, în faţa ambasadei Franţei, în prezenţa ambasadorului Jérôme Bonnafont.