Secretarul regional al PNL pentru euroregiunea Nord-Est va fi membru al Grupului politic al Popularilor Europeni, al Comisiei europarlamentare pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor şi al Delegaţiei pentru Relaţiile cu Canada. De asemenea, omul politic botoşănean va activa ca membru supleant în comisiile pentru Industrie şi Energie, respectiv Securitate şi Apărare, potrivit Agerpres.
 
Mihai Ţurcanu îl înlocuieşte în Parlamentul European pe Eduard Hellvig, după ce acesta a preluat conducerea Serviciului Român de Informaţii. 
 
"Este o onoare şi o responsabilitate să reprezint Botoşaniul şi celelalte judeţe din cadrul regiunii Nord-Est în Parlamentul European. Pornesc la drum cu gândul că avem o şansă imensă de dezvoltare, datorită apartenenţei la Uniunea Europeană, şansă pe care trebuie să începem să o valorificăm la modul concret. Moldova în particular şi ţara noastră în general nu îşi mai pot permite să rateze oportunităţile de reducere a decalajelor de dezvoltare şi de nivel de trai faţă de vechile state membre ale UE", a declarat Mihai Ţurcanu. 
 
Eurodeputatul liberal a precizat că demersurile sale se vor concentra în special în direcţia promovării intereselor şi resurselor celor şase judeţe din componenţa regiunii Nord-Est. 
 
"Avem un potenţial economic şi uman de excepţie, dar zona noastră se numără printre cele mai sărace din UE. Trebuie să facem un efort major pentru a ieşi dintr-o inerţie ce s-a dovedit extrem de păguboasă pentru concetăţenii noştri. De aceea, intenţionez să îmi focalizez atenţia pentru stimularea de proiecte de infrastructură, identificarea de oportunităţi de cooperare între euro-regiuni şi apărarea drepturilor compatrioţilor noştri aflaţi la muncă în străinătate", a precizat Mihai Ţurcanu. 
 
Europarlamentarul PNL a subliniat că, pe lângă aceste priorităţi, în cadrul comisiilor europarlamentare de specialitate va promova măsuri pentru îmbunătăţirea siguranţei alimentare şi protecţia consumatorilor, pentru relansarea competitivităţii industriale a UE şi crearea de noi locuri de muncă, în special prin încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pentru o politică de securitate şi energetică mai eficiente în faţa presiunilor geostrategice cu care se confruntă statele europene.