Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Răzvan Ungureanu:Viitorul politic al lui Antonescu depinde de Constituție. Comisia de la Veneția nu va trimite un punct de vedere curând
Mihai Răzvan Ungureanu:Viitorul politic al lui Antonescu depinde de Constituție. Comisia de la Veneția nu va trimite un punct de vedere curând

Mihai Răzvan Ungureanu:Viitorul politic al lui Antonescu depinde de Constituție. Comisia de la Veneția nu va trimite un punct de vedere curând

Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra noului proiect de Constituţie, susţine liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

"Comisia de la Veneţia nu va trimite până în vară un punct de vedere asupra noului proiect de Constituţie. Dacă USL-iştii sunt de părere că reprezentanţii Comisiei vor trimite un raport în trei zile, aşa cum înţelege USL să pună la punct un proiect de revizuire a Constituţiei, se înşeală! De reuşita acestui referendum depindea candidatura lui Antonescu la prezidenţiale", a susținut Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit mediafax.ro.
Potrivit acestuia, proiectul de modificare a legii fundamentale este nul pentru că raportul Comisiei de la Veneția va conține multe critici, de care USL nu va ține cont.

"Viitorul politic al lui Antonescu depinde de acest proiect. Preşedintele ţării va avea mai mult un rol decorativ, iar Parlamentul va deveni o supraputere în stat. CCR nu va mai avea control de constituţionalitate asupra tuturor hotărârilor parlamentarilor, iar Parlamentul îşi va permite să intre peste autoritatea judecătorilor şi procurorilor, stabilind comisii de anchetă pentru oricine. Aşa gândeşte actuala putere. În loc de progres, România face mulţi paşi înapoi", a arătat Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, aseară, după şedinţa USL, că se doreşte până miercuri trecerea prin corpul de revizuire a Constituţiei, cu toate amendamentele, iar apoi trimiterea proiectului revizuit la Guvern, în timpul săptămânii, pentru a fi trimis Comisiei de la Veneţia.

Crin Antonescu este şi preşedintele Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.
Grupurile parlamentare al Partidului Democrat Liberal din Camera Deputaţilor şi Senat s-au retras, astăzi, de la lucrările Comisiei pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei, parlamentarii democrat-liberali dorind reluarea dezbaterilor pe Legea fundamentală de la articolul 1.
CITIȚI ȘI:

PDL s-a retras de la lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituţiei