Mihaela, o femeie disperată

Mihaela, o femeie disperată

De teamă că fostul soţ ar putea manipula justiţia pentru a-i lua copilul, vedeta Antenei 1 cere ajutor opiniei publice şi organelor abilitate.

Mi-e frică de puterea fostului meu soţ, aşa încât, lăsând deoparte orice orgoliu, cer ajutorul opiniei publice, organelor abilitate să se autosesizeze, inclusiv Autorităţii pentru Protecţia Copilului”, spunea, ieri, Mihaela Rădulescu, într-o scrisoare deschisă transmisă presei din România.

Temerile vedetei ar putea fi întemeiate, având în vedere că, susţin surse din anturajul celor doi, fostul ei soţ, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, este pe punctul de a solicita în justiţie custodia copilului lor, Ayan, în vârstă de patru ani şi jumătate. În cazul unui astfel de proces însă, Mihaela se simte neajutorată, având în vedere relaţiile şi puterea soţului ei milionar, astfel încât se gândeşte că singura ei apărare ar putea fi tot acest copil.

„O să stau cu copilul în braţe, la uşa tribunalului, să nu puteţi intra fără să vă uitaţi în ochii acestui înger de copil şi să vă văd cât mai puteţi minţi după aceea...”, spune Mihaela Rădulescu. „Mă aştept ca dintr-o clipă în alta să fiu legată de mâini şi de picioare şi să mi se însceneze orice. Mă aştept la orice minciună publică şi la orice nouă umilinţă. Mă aştept să-i facă rău chiar şi copilului nostru, tocmai pentru a-şi demonstra nemernicia şi pentru a obţine custodia copilului”, a mai spus ea, precizând că, printre nenumăratele ameninţări pe care i le-a adresat fostul soţ a fost şi aceea că o să-i ia copilul „doar aşa, de-al naibii”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O să-ţi iau copilul numai aşa, de-al naibii, ca să-ţi bagi minţile în cap!”.... Sau - „o să-ţi pun droguri în poşetă, ca să te aresteze poliţia!”... Sau „dacă vreau, te desfiinţez oricând, demonstrez că eşti ce vreau eu”, spune Mihaela.

Are nevoie de o casă După divorţul „civilizat”, de comun acord şi fără pretenţii, pronunţat pe 7 octombrie 2008, foştii soţi Mihaela Rădulescu şi Elan Schwartzenberg par a fi descoperit că nu sunt suficient de împăcaţi cu situaţia, că au pretenţii şi, nu în ultimul rând, că divorţul ar putea să nu fi fost chiar de comun acord. „Referitor la partaj, doamna Rădulescu a insistat imediat după divorţ să semneze o tranzacţie în faţa notarului prin care renunţa la orice pretenţie materială în afara celor 2.000 de euro lunar, motivul probabil fiind dorinţa dumneaei de a mediatiza (cum a şi făcut-o) atât independenţa ei financiară, cât şi faptul că nu a dorit nimic de la fostul soţ”, preciza Maria Popescu, avocata omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

Ulterior, lucrurile s-au mai schimbat. Mihaela s-a mutat, luni seara, la Hotelul Pullman (fostul Sofitel) din Bucureşti, unde locuieşte de patru zile împreună cu Ayan, spunând că, după ani în care a fost căsătorită cu un milionar, acesta le datorează ei şi fiului lor măcar o casă. „Am sentimentul că trăiesc viaţa altei femei. Dacă mai există în lumea asta gri o dreptate imaculată, care să se refere strict la copiii noştri, vă rog să o susţineti şi voi, mamelor care aţi trăit acelaşi coşmar. O spun pentru ultima oară - nu vreau nimic de la soţul meu, decât ceea ce mi se cuvine legal”, precizează Mihaela.

Deşi s-a speculat că Mihaela a plecat la hotel din garsoniera actualului ei iubit, Dani Oţil, prezentatorul matinalului de la Antena 1, cei doi soţi par a fi căzut de acord ieri că Mihaela a plecat de la casa comună a familiei din Izvorani. Nu au fost de acord însă cu privire la împrejurări: în timp ce Mihaela susţine că Elan a dat-o luni seara afară din casă, cu tot cu fiul ei, avocata milionarului spune, citată de presa tabloidă, că de fapt, vedeta a provocat scandalul în timp ce-şi strângea bagajele şi că Elan n-a făcut altceva decât să cheme poliţia, sunând la 112.

„Fostul meu soţ şi-a pierdut calităţile de om, de tată, dar mai ales pe aceea de bărbat - imaginaţi-vă un om beat, care sună noaptea la poliţie şi spune: „Sunt Elan Schwartzenberg. În locuinţa mea a intrat fraudulos Mihaela Rădulescu şi vreau să veniţi s-o daţi afară”. Ce fel de bărbat face asta? Câte femei de milionar au trăit acest coşmar, doamnelor? Câte dintre voi, mamelor, aţi auzit fraza asta, ca un pumnal în inimă?”, explică vedeta Antenei 1. „Nu există cale de întoarcere”

„Am fugit de un soţ care mă înşela şi care începuse să trăiască cum trăiesc mai toţi milionarii cu bani făcuţi peste noapte - şmechereşte, în orgii sexuale şi financiare. E un om care şi-a construit relaţii peste tot şi-i vor ţine mulţi partea, tocmai pentru că a avut grijă «să investească» în toţi. Poate păcăli pe oricine - are discursul perfect, avocaţii perfecţi, banii perfecţi, relaţiile perfecte, serviciile secrete perfecte, anturajul perfect. Caracterul rămâne marea sa imperfecţiune. Pe mine nu mă mai poate păcăli şi sper, nici Constituţia României şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, spune Mihaela Rădulescu.

În timp ce fosta sa soţie dă semne de disperare, Elan ar fi spus unor apropiaţi ai săi că tot acest circ se întâmplă pentru că Mihaela nu s-a desprins emoţional de el, că nu a acceptat nici întreruperea acestei relaţii şi nici divorţul, dar că, oricare ar fi acţiunile ei ulterioare, nu mai există cale de întoarcere.

Schwartzenberg le-a mai spus apropiaţilor că o cunoaşte destul de bine pe fosta sa soţie încât să realizeze că are în minte un plan şi că, la finalul acestor demersuri, va lansa, cel mai probabil, un produs, o organizaţie, un manifest. Cât despre faptul că ar fi înşelat-o pe Mihaela, Elan a declarat deja într-un interviu că nu crede în „sfinţi ai secolului XXI”. Dar spune că eventualele sale aventuri nu au însemnat nimic şi respinge acuzaţiile că şi-ar fi pus familia vreodată în situaţii delicate.

ACUZAŢII

„Trăia în orgii sexuale şi financiare” Mihaela îşi acuză fostul soţ că trăia aşa „cum trăiesc mai toţi milionarii cu bani făcuţi peste noapte - şmechereşte, în orgii sexuale şi financiare”.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg o acuză pe Mihaela, prin avocata sa, că „a cheltuit din conturile soţului suma de 150.000 de euro în ultimele şase luni, toate cheltuielile fiind exclusiv pentru haine, poşete, pantofi şi deplasări în străinătate împreună cu Dani Oţil”.

De asemenea, Mihaela spune că, temându- se de un proces de partaj, fostul ei soţ şi-a asigurat averea. „Nu mai deţine aproape nimic, nu pentru că ar fi dat faliment, ci pentru că a avut perversitatea de a trece mai tot pe numele angajaţilor, fratelui, prietenilor buni... Familia împotriva căreia foloseşte cele mai ticăloase arme şi minciuni nu are nimic. Pe numele meu nu a existat nimic, niciodată. Şi am trăit împreună 10 ani”, spune Mihaela. „Nu prea am cum să nu mă împiedic din când în când şi de fostul soţ. Îl veţi regăsi, bine ascuns, deci trebuie să căutaţi bine, în toate campaniile electorale, când de-o parte, când de cealaltă, îl veţi regăsi în offshore-uri îndepărtate, în terenuri dintre cele mai disputate şi chiar drept puşculiţă pentru banii unor grei politicieni din ţara asta fără stăpân”, adaugă ea.

CITIŢI ŞI:

Mihaela Rădulescu: "Mă aştept ... să mi se însceneze orice" Mihaela Rădulescu, refugiată la hotel