Microsoft retrage telefonul Kin

Microsoft retrage telefonul Kin

Grupul informatic american Microsoft a anunţat, aseară, că va sista, progresiv, comercializarea telefonului Kin, pe care l-a lasat în aprilie anul acesta, şi care este destinat tinerilor amatori de utilizare a reţelelor de socializare, informează AFP.

"Microsoft a luat decizia de a se concentra asupra lansării (sistemului de operare) Windows Phone 7 şi nu va mai distribui telefonul Kin în Europa în această toamnă, aşa cum era prevăzut", se precizează într-un comunicat al companiei.

"Vom continua în SUA să colaborăm (cu operatorul) Verizon Wireless pentru comercializarea telefoanelor Kin fabricate până în prezent", mai arată sursa citată. Prin intermediul telefonului Kin, destinat adolescenţilor şi tinerilor, Microsoft dorea să ţină pasul cu Google, care a lansat, de asemenea, un terminal portabil propriu, şi să pătrundă pe o piaţă unde lider necontestat este iPhone-ul celor de la Apple. Microsoft a mai precizat că echipa care a lucrat la realizarea Kin este aceeaşi care a contribuit şi la realizarea sistemului de operare, incorporând idei şi tehnologii de mare precizie pentru ultimele inovaţii ale grupului Redmond în domeniul telecomunicaţiilor. Telefonul Kin nu s-a dovedit încă un concurent puternic pe piaţa de profil, având funcţii inferioare celor oferite de numeroase modele de telefoane multifuncţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News