Evenimentul Zilei > Actualitate > Mexicanul-minune a dat recital în ploaie
Mexicanul-minune a dat recital în ploaie

Mexicanul-minune a dat recital în ploaie

Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Malaeziei, însă laudele au fost acaparate de tânărul Sergio Perez (Sauber), care a trecut al doilea linia de sosire.

Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) s-a impus în a doua etapă a sezonului în Formula 1, pe circuitul umed de la Sepang (Malaezia).
Podiumul a fost completat de surprinzătorul mexican Sergio Perez (Sauber) şi de britanicul Lewis Hamilton (McLaren), care plecase din pole-position.
Haos şi ploaie la Sepang
Condiţiile de concurs au fost vitrege încă din startul cursei, iar în turul 8, organizatorii au decis să întrerupă întrecerea din cauza ploii torenţiale.
Lucrurile nu au mers deloc conform planului pentru favoriţii de la McLaren şi Red Bull. Lewis Hamilton a bifat al doilea loc 3 consecutiv, în timp ce Jenson Button nu a terminat în "puncte", după ce s-a ciocnit cu un monopost HRT.
Sebastian Vettel, campionul mondial în exerciţiu, s-a clasat abia pe locul 11, în urma veteranului Michael Schumacher, în timp ce australianul Mark Webber nu a prins nici de această dată podiumul, terminând pe poziţia a patra.
SURPRIZĂ
Sergio Perez e dorit de scuderia Ferrari
Evoluţia excelentă de pe circuitul de la Sepang i-a adus primul podium în Formula 1 tânărului pilot mexican, născut în urmă cu 22 de ani, la Guadalajara. Până ieri, cea mai bună clasare a lui Sergio Perez era un loc 7, obţinut în 2011, în Marea Britanie.
“L-aş fi ajuns din urmă pe Fernando în finalul cursei, însă am prins o bucată murdară de circuit şi am derapat, pierzând secunde importante şi o victorie pe care o visez în fiecare noapte. A fost incredibil, nu a fost nici măcar un centimentru pătrat de asfalt uscat. Echipa mea a fost minunată", a declarat tânărul mexican, care a avut inspiraţia de a schimba pneurile intermediare cu unele pentru condiţii umede imediat după startul cursei.
Primul care l-a felicitat pe Perez a fost Fernando Alonso, care ar putea să îi fie coleg, începând cu sezonul viitor, la Ferrari. “A fost o cursă de ţinut minte", a spus, fericit, ibericul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News